mszp.hu | Belföld | bevándorlás menekült nyugdíj
2018. január 15. 13:40

Orbánnak sürgősen tisztáznia kell magát

Orbánnak sürgősen tisztáznia kell magát
Egyenes beszédre szólította fel Orbán Viktort az 1300 menekült titkolt befogadása ügyében és az állítólagos Soros-tervvel kapcsolatban is Molnár Zsolt hétfőn Debrecenben.

A magyar és az európai emberek biztonsága elsősorban a schengeni határok biztosításán múlik, a második egy egységes európai menekültügyi megoldási javaslat elfogadása kell legyen, a harmadik pedig a tiszta és egyenes beszéd a magyar közéletben – monda a cívisvárosban tartott sajtótájékoztatóján a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Molnár Zsolt szerint fontos, hogy a választók világosan lássák, miről fog szólni valójában a választás április 8-án. Ezért Debrecenből is felszólította a miniszterelnököt, hogy tisztázza és bizonyítsa a Soros-terv létezésével kapcsolatos állításait, valamint az 1300 menekült titkos befogadásról szóló híreket, amelyek a külügyminisztérium helyettes államtitkárának mondatain alapulnak.

Orbán Viktornak el kell jönnie az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának januári ülésére, mert mindkét ügy tisztázása elengedhetetlen, nem csak a testület, a magyar közélet számára is. Ha a kormányfő nem tiszteli meg a parlamenti demokráciát és a magyar választókat, az annak beismerése lesz, hogy több mint egy éve hazudtak az embereknek a betelepítési kvóta elutasításáról és átverték az embereket a Soros-tervvel való riogatással is.

A sajtótájékoztatón Gurmai Zita, a szocialisták elnökségi tagja, debreceni képviselőjelölt a nyugdíjasok biztonságáról beszélt. Azt mondta, az idős emberek ma ki vannak szolgáltatva Orbán Viktor félelem- és hisztériakeltésre alapozott korrupt kormányának, ezzel szemben az MSZP valós nyugdíjemelést akar minden nyugdíjasnak.

A nyugdíjasok többsége nem olyan szerencsés, hogy 100 milliókat kap a Fidesztől nyugdíjasként, mint Kósa Lajos édesanyja – utalt a volt debreceni polgármester napokban kirobbant botrányára,

A szocialisták szerint minden nyugdíjast megillet a tisztességes megélhetés, és erre lenne is fedezet a költségvetésben, ha a Fidesz nem az oligarchái gazdagodására pazarolta volna el az adófizetők pénzét és az uniós támogatásokat.

A nyugdíj nem lehet júdáspénz – jelentette ki a szocialista politikus, ezért az MSZP továbbterjesztené a nők40+ programot, visszaállítaná a korkedvezményes nyugdíjat, egységes 13. havi nyugdíjrendszert vezetne be, megduplázná a minimálnyugdíjat, cafetériát nyújtana az időseknek, és térítésmentes gyógyszerhez juttatna minden rászoruló nyugdíjast, de például adómentessé tenné a nyugdíj melletti munkajövedelmeket is.