2012. február 22. 12:06

Orbánnak több pénz kell a hazugságpropagandájára

1,2 milliárd forinttal növelik a kormányzati kommunikációra költhető összeget, miközben a Fidesz által elfoglalt közmédiumokra is több mint 70 milliárd forintot költött már a kormány. Orbán Viktornak tehát életbevágó szüksége van arra, hogy a világ előtt sokszorosan megbukott gazdaság-, társadalom-, szociális- és külpolitikáját kivakarja a slamasztikából.

Megbuktak a munkavállalók előtt, megbuktak a diákok előtt, megbuktak a nyugdíjasok előtt, megbuktak a betegek előtt, megbuktak a teljes magyar nemzet előtt, megbuktak a szövetségeseink előtt, megbuktak a nemzetközi szervezetek előtt, megbuktak a hitelminősítők előtt... végtelen hosszú a lista és az indoklás.

Teljesen érthető, ha már nem maradt más Orbán Viktor kezében, mint a propaganda, amivel ellenzékben oly nagy sikert ért el. Akkor is hazudott - ami mára beigazolódott -, kormányon sem tesz mást és most még több közpénzt pumpál a hazugsággyáraiba.

Jellemző, hogy a 2012-es költségvetésben a KIM-re vonatkozó minisztériumi fejezetben nincs feltüntetve, hogy mennyit különítenek el kormányzati kommunikációra. Azaz eleve úgy kalkuláltak, hogy gond lesz és ezt majd meg kell magyarázni, amire mindig kell legyen forrás.

Külön szánalmas, hogy a média feletti totális hatalomátvétel után még mindig a szocialisták ármánykodására hivatkoznak. Pedig csak be kellene látni, hogy a kormányzás felelősséggel jár és ők ezt a szintet nem tudták megugrani, csak szájalni tudnak.

Egyik legnagyobb szégyene az Orbán-kormánynak, hogy nem létező támadásokról papolva akarják az emberekkel elhitetni, hogy tűrniük kell a megaláztatásokat és a megszorításokat, amiket a kormány terhel rájuk.

Az MSZP azt javasolja, hogy a hangembereket végre cseréljék le valódi teljesítményre képes emberekre, mert dumából nem lesz munka az emberek kezében és kenyér az asztalukon, legfeljebb lyuk a hasukban, amit ők dumáltak bele.

Török Zsolt,
szóvivő