mszp.hu | Belföld | Matolcsy György NATO puccskísérlet
2017. március 21. 16:09

Orbánnak válaszolnia kell: mit tud a Matolcsy által bejelentett puccskísérletről?

Miután az ügyészség tájékoztatott, hogy bűncselekmény hiányában nem nyomoz annak az állítólagos puccskísérletnek az ügyében, amelyről Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszélt a Parlamentben, Orbán Viktor kiállt a jegybankelnök mellett, sőt, hozzátette: ezek a befolyásolási kísérletek valósak, folyamatosak, több irányból érkeznek, és komoly szakértelmet követel ezek kivédésük.

Amennyiben Orbán Viktor még tudja, hogy mit beszél, azonnal nevezze meg, melyik „nagy NATO-szövetséges ország” vett részt ebben a „katonai és titkosszolgálati forgatókönyv” szerint zajló összeesküvésben, milyen eszközöket használtak a támadáshoz, hogyan sikerült ezt elhárítani, és fennáll-e még ez a veszély ma is.

Az MSZP követeli, hogy  legyen nyilvános annak a 2017. március 1-i Nemzetbiztonsági bizottsági ülésnek a jegyzőkönyve, amely Matolcsy György jegybankelnök állításaival foglalkozik, tovább elvárja, hogy ezek után Orbán Viktor és a Fidesz-frakció támogassa a Matolcsy György meghallgatását és az ezzel kapcsolatos parlamenti vizsgálóbizottság felállítását.

Szakács László
frakcióvezető-helyettes

Mesterházy Attila
a Költségvetési bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok