mszp.hu | Külföld
2023. szeptember 13. 09:38

Orbánt a nők fogják leváltani!

Orbánt a nők fogják leváltani!
Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese konferencián vett részt Prágában, ahol a Visegrádi Négyek női képviselői vitatták meg a nők politikában betöltött szerepét.

A National Democracy Institute (NDI) által szervezett prágai konferencia fókuszában a nők politikában betöltött szerepe állt. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a régióban még mindig túl kevés a női politikus. A résztvevők között volt önkormányzati és parlamenti képviselő, ombudsman, tanácsadó, akik mind egyetértettek abban, hogy a jelenlegi kormányok nem használják ki eléggé a nők képességeit, tudását, valamint a jogszabályokban nem veszik kellően figyelembe, hogy a modern nők egyszerre töltenek be fontos szerepet a társadalomban és a családban is.

Bemutattak olyan jó külföldi példákat is, amely során a városvezető nők tudták akár regionálisan, akár lokálisan jobbá tenni a helyiek életét, valamint megvitatták a különböző országok képviselői, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük munkájuk során.
 
„Sajnos még mindig azt látjuk, hogy a politikában nem csupán alulreprezentáltak a nők, de ebből kifolyólag a jogszabályi környezet is sokszor kevésbé kedvez a dolgozó nők, családanyák számára. A régióbeli kollégák megdöbbenésüket fejezték ki, amiért a magyar kormányban nincs egy női miniszter sem. Egyetértettünk abban, hogy régiós és európai szinten is fontos a női képviselők összefogása és a nők képviselete. Biztos vagyok abban, hogy Orbánt is a nők fogják leváltani” – fogalmazott Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke.

Kapcsolódó párttagok