Orbántól meg kell védeni Magyarországot és Európát is!

Orbántól meg kell védeni Magyarországot és Európát is!
Putyin előretolt trolljának nevezte Orbán Viktort Kunhalmi Ágnes a Nemzeti Választási Iroda előtt rendezett tüntetésen.

Az MSZP budapesti elnöke megemlékezett arról, hogy az 1848-49-es szabadságharcot orosz segítséggel, az 1956-os szabadságharcot pedig egyenesen a szovjetek verték le. Most pedig a putyinista Orbán-kormány tesz meg mindent azért, hogy a magyarok szabadság és függetlenség iránti vágya újra zátonyra fusson – figyelmeztetett, hozzátéve, hogy Orbán és Putyin együtt próbálja szétverni mindannyiunk közös álmát azzal, hogy a magyar miniszterelnök a szabad Európa helyett újra a Szovjetuniót választja.

Kunhalmi Ágnes bírálta a kormányt gőgös hatalmi politikája miatt, idézve Klinghammer László egykori oktatási államtitkár borostával és kockás inggel kapcsolatos kirohanását, majd hozzátette, hogy az államtitkári széket megöröklő Palkovics László egyenesen ki akarja rúgni azt a tanárt, aki fel mer szólalni ostoba és sokszor betarthatatlan intézkedések ellen. Kijelentette, hogy az embereknek elegük van a Fidesz önző és öntelt politikájából, és abból, hogy gyengeelméjűnek nézik őket.

A politikus Balog Zoltán minisztert is megszólította: értetlenségét fejezte ki, amiért az emberi erőforrások minisztere mást mond a menekültkérdéssel kapcsolatban itthon, mint hazánktól nyugatabbra. Hogyan tud elszámolni a miniszter a lelkiismeretével, ha egyáltalán van neki? – tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy a kormány a kerítésen fennakadt szír kisgyerekekkel próbálja eltakarni a rohadó iskolákat és a rohadó kórházakat.

Amit a magyar iskolákkal, a magyar gyerekekkel és az oktatással csináltak, az az igazi hazaárulás – jelentette ki.

1848. március 15-én nem ünnepelni, hanem követelni ment a tömeg az utcára, és ma, 168 évvel később hasonló a helyzet, követelni jöttünk és nem ünnepelni – jelentette ki Nyakó István szocialista politikus.

Ha az a kérdés, mit tehetünk, akkor a válasz egyszerű: összefogunk és kiharcoljuk a népszavazást életmódunkról, szabadságunkról. És bár a magyar földet rabolják, most van egység ezt megállítani, hiszen lesz népszavazás a földeladásokról, és nem állunk meg, mert lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról is - tette hozzá a politikus.

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke arról beszélt, hogy most éppen az ország ideiglenes kormánya tiporja a magyar emberek jogait, egy magyarnak nevezett kormány tesz meg mindent azért, hogy a polgárai ne gyakorolhassák jogaikat.

Orbán hiába beszél a magyar szabadságról, semmit nem jelent neki ez a két szó. Hogyan beszélhet magyar szabadságról az, aki lakájmédiává zülleszti a magyar közszolgálati rádiót, televíziót és hírügynökséget? – fogalmazott a szocialista politikus.

Lukács Zoltán aláhúzta: nem beszélhet magyar szabadságról olyan ideiglenes miniszterelnök, aki arra, hogy verőemberek akadályoznak meg magyar állampolgárokat népszavazás kezdeményezésében összesen annyit tud mondani, hogy méltatlan.
Mint mondta, ha össze tudott omlani a Római Birodalom, ha össze tudott omlani a Harmadik Birodalom, ha össze tudott omlani a Szovjetunió, akkor a mostani ideiglenes kormány is össze tud és össze is fog omlani.

A tüntetésen az oktatás problémáira a tanárok szempontjából Totyik Tamás pedagógus, a diákok részéről pedig a gimnazista Görög Ákos hívta fel a figyelmet. A tüntetés elején megemlékeztek 1848 hőseiről: az összegyűlt tömeg elénekelte a himnuszt, Galkó Balázs színművész pedig Ady Endre A Tűz csiholója című versét szavalta.


Kapcsolódó galéria: Mit kíván a magyar nemzet?

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok