2012. augusztus 17. 11:25

Orbántól (terror)elhárítják az embereket

Orbán Viktor egészen furcsán értelmezi a konzultáció szót. Nagy mellénnyel hirdeti, hogy a „nemzeti kormány” a választókkal együtt kormányoz, milliárdokat költ levelezésre, közben meg lezáratja a házánál az utcát is, és a „zemberek” elől elefántcsonttoronyba bújik.

Magyarország miniszterelnöke önfeledten levelezik alattvalóival. A kedves vezér úgy küld újabb levelet a választópolgároknak, nem mellesleg több mint egy milliárd forintért (immáron ötödször), hogy még el sincs fogadva a törvény, aminek apropóján ezt teszi. De a narancsuralmi diktatúr-demokráciában ez már fel sem tűnik. Az viszont igen, hogy Orbánnak fogalma sincs arról, mi a valódi konzultáció.

A konzultáció (az angol counselling szóból) tanácsadást, tanácskozást jelent. Orbán mindezt úgy értelmezi, hogy önfényező leveleket küldözget az adófizetőknek saját pénzükön, közben pedig teljesen elválasztja magát az emberektől. Konzultálni akar, de lezáratja a háza előtti utcát, nehogy elérjen hozzá a tiltakozók hangja. Levelezget, de a terrorelhárítással erősítteti meg saját védelmét, nehogy elérjen hozzá az elszegényedő milliók, az éhező családok, az évek óta eredménytelenül munkát keresők vagy a saját falujukban kisebbségben rettegők jajszava.

Míg a nagytőkések tenyeréből evő miniszterelnök annyira fél, hogy elefántcsonttornyába zárkózva hirdeti a konzultációs propagandáját, és magánhadsereg felállításával védi hatalmát, addig az MSZP lakossági fórumokon a választókkal közvetlenül érintkezik.  A szocialista párt emberi szóval keresi a konzultációs lehetőségeket, félelem nélkül szervezi a gyűléseket. Mi nem szögesdrótok mögül levelezünk milliárdokért, hanem az utcákon beszélgetve személyesen találkozunk, így cserélünk véleményt, majd így nyújtunk kezet.

Felszólítjuk ezért Orbán Viktort, fejezze be a teljesen értelmetlen és drága levelezgetését, és adja az emberek kezébe a döntést arról, hogy ki és hogyan vezesse az országot!

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője