Belföld
2013. január 02. 11:37

Orosháza Döbrögijének a képviselő-testületből is távoznia kell!

2012. október elején tartott sajtótájékoztatót Fetser János, az orosházi MSZP-szervezet elnöke, frakcióvezető − konkrét név említése nélkül − egy, a városban történt botrányos esetről, amely egy fideszes képviselőhöz kapcsolódott. Most visszatérünk az esetre, és megismételjük a korábban tett felszólításunkat. Kiderült, megint igazunk lett.

Az illető fideszes képviselőt Fetser János, az MSZP orosházi szervezete nevében − három hónappal ezelőtt − lemondásra szólította fel. A Fidesz részéről a szokásos stílusú válasz érkezett: „A képviselőink ellen indított, magánéletüket és személyes egzisztenciájukat érintő aljas támadásként értékelem a megnyilatkozást. Politizálni úriemberek módján illik, javaslom, kérjen bocsánatot a képviselőktől!”

Az interneten jelent meg, hogy lemondott lelkészi állásáról Kovács Árpád, az orosházi képviselő-testület 9. sz. egyéni körzetben mandátumot szerzett fideszes képviselője, még nem lehet tudni, hogy melyik településre távozik. Ő személyesen nem nyilatkozott, de a cikkben a lemondása indokaként „az utóbbi időkben személye körül kialakult, a gyülekezetét is megosztó vélemények” szerepelnek.

Csak ismételni tudjuk a korábban Fetser János elnök által elmondottakat:

„Orosháza mindennapjait mindenképpen befolyásolja a korábban történt botrányos esemény. Ezért az MSZP Orosházi Szervezete felszólítja a Fidesz helyi elnökét, valamint Dancsó József polgármestert, hogy mondassák le, és szabaduljanak meg attól a képviselőjüktől, aki méltatlanná vált a képviselői tisztség betöltésére. Aki akár magánéleti, akár munkájából kifolyólag olyan erkölcsi helyzetbe keveredik, hogy botrányos körülmények és események szereplője, az nem dönthet emberek, intézmények, családok sorsáról. Ok-okozati összefüggés van a cselekmények között. Fontos az is, hogy mi történt, de véleményünk szerint még fontosabb, hogy mi volt a kiváltó ok, ami miatt egy képviselő, botrányos ügybe keveredett. Az emberek és a családok biztonsága iránt érzett felelősséget nemcsak a szavak, hanem a hétköznapi tettek során is bizonyítani kell.”(2012. október 4.)

Megmondtuk, hogy olyan személy irányítása alá került orosházi iskola, aki az általános erkölcsi minimumnak sem tudott megfelelni. A lemondásnak kézzelfogható okai vannak, ebből kifolyólag a konzekvenciák levonására szólítjuk fel a Fidesz helyi elnökét, valamint Dancsó József polgármestert is. Ha ezen túl vannak, bocsánatot kérhetnek az Orosháziaktól, amiért egy ilyen személyt jelöltek és támogattak. Orosháza Döbrögijének a képviselő-testületből is távoznia kell!

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége