mszp.hu | Belföld
2024. február 22. 14:05

Őrsi Gergely: Az önkormányzati politika egy csodálatos szolgálat

Őrsi Gergely: Az önkormányzati politika egy csodálatos szolgálat
A közelgő választásokról, a II. kerület eddigi eredményeiről és az önkormányzati politika szépségeiről is beszélt Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere a csütörtöki ATV Startban.
Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos lesz a Fidesz jelöltje a II. kerületben a közelgő önkormányzati választásokon. Természetes dolog a választások során, hogy a kormánypárt jelöltet állít, azonban nem valósak a Fidesz által tett megállapítások, miszerint látványpolitizálás zajlik a kerületben. Ezt cáfolva Őrsi Gergely hosszasan sorolta az önkormányzat által megvalósított beruházásokat, többek között említésre méltó lehet a 24 ezer négyzetméteres közösségi liget, a rendelőintézetek megújítása, egy korábbi pártiroda helyén nyitott orvosi rendelő, illetve a kizöldített és élettel megtöltött Margit körút, valamint számtalan parkfejlesztés. 
 
A II. kerületi önkormányzat figyel az ott élőkre és azért van, hogy a lakosok életminősége javuljon – érvelt Őrsi Gergely. 

A polgármester reagált az utak állapotát érintő kritikákra is. „Szerintem annyit útfelújításért és az utak rendbehozataláért nem küzdöttek, mint mi” – fogalmazott Őrsi Gergely. A kerületi önkormányzat a főváros kezelésében lévő és naponta több 10 ezer ember által használt útszakaszt is felújított saját forrásból. 
 
Az önkormányzati politika arról szól, hogy az emberekhez közel kell lenni és a feladat egy nagyon erős szakpolitikai felkészültséget igényel. Őrsi Gergely elmondta, hogy nem az ellenféllel, nem a kihívóval kell foglalkozni, hanem a kerületnek az ügyeivel, lehetőség szerint az országos politikai csatározásokat kerülve. 
 
„Az önkormányzati politika egy csodálatos szolgálat és én nem is vágyom többre, mint arra, hogy a II. kerület polgármestere legyek” – érvelt Őrsi Gergely. 
 
Ha az ellenzéki pártok egymás közötti vitatkozásáról fognak szólni a következő hónapok, akkor a választók kiábrándulnak majd, ehelyett az elmúlt évek eredményeiről és a megvalósítandó tervekről kellene beszélni.  

Kapcsolódó párttagok