Országos otthonszigetelési programot!

Országos otthonszigetelési programot!
Haladéktalanul induljon országos otthonszigetelési program, melynek keretében adjon a kormány a magyar családoknak önerő nélküli, vissza nem térítendő támogatást családi házak, társasházak és panelépületek szigetelésére, nyílászárócserére és fűtéskorszerűsítésre – követelte Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és parlamenti frakcióvezetője online sajtótájékoztatóján szerdán.
Ennek érdekében a szocialisták parlamenti frakciója határozati javaslatot nyújtott be a magyar Országgyűlésnek.
 
 
Ebben az is szerepel: az otthonszigetelési programot uniós forrásokból lehetne elindítani. Ennek érdekében a kormány azonnal állítsa helyre a jogállami működés feltételeit, fejezze be az uniós pénzek ellopását, egyezzen meg az Európai Unióval, és hívja le az EU-s pénzeket.
 
Tóth rámutatott: pártja évek óta hangoztatja, hogy a legolcsóbb energia a fel nem használt energia. De a Fidesz semmi nem tett az energiafelhasználás csökkentéséért, pedig volt rá uniós pénz, de abból inkább a kormányhivatalokat szigetelték le.
„Abból lehetett lopni” – jegyezte meg.
 
„A Fidesz a rezsihazugság miatt semmit nem tett az energiahatékonyságért. A Fidesz végighazudta a kampányt: azt ígérte, hogy nem nyúl a rezsicsökkentéshez. Hiába termeli meg a Paksi Atomerőmű a lakossági áramot 12 forintért, hiába mondta azt Szijjártó Péter, hogy a hosszú távú orosz gázszerződés garantálja a rezsicsökkentés fenntartását, mégis brutálisan megemelik az áram és a gáz árát.”
 
„Minden, amit a Fidesz eddig mondott, hazugság volt!” – jelentette ki.
 
Azt is kiemelte: a Fidesz rezsihazugsága miatt a magyar családok éveken át többet fizettek a gázért, mint amennyiért azt a magyar fölgázkereskedő beszerezte. Ebből százmilliárdos haszna keletkezett, de ezt sem szigetelésre fordították, „inkább nyerészkedtek a magyar családokon”. „Most legalább az otthonszigetelési programot támogassák!” – követelte a szocialista társelnök.

Kapcsolódó párttagok