mszp.hu | Belföld
2020. január 23. 23:50

Országszerte várják az MSZP-s Pollreisz Balázs győzelmét Győrben!

Országszerte várják az MSZP-s Pollreisz Balázs győzelmét Győrben!
Az emberek már mindenhol jobban élnek, ahol leváltották a korrupciót, ezért az ellenzék országszerte Pollreisz Balázs mögött áll, aki polgármesterré választva új életet ad Győrnek – erről tartott sajtótájékoztatót csütörtök délután, a kampány hajrájában, Győrben Karácsony Gergely főpolgármester, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Pollreisz Balázs, Győr polgármesterjelöltje.
„Győriek, most egy X-szel visszaszerezhetjük a város vezetését! Készen állok a Tiszta Győr vezetésére” – mondta Pollreisz Balázs, polgármesterjelölt, aki szerint január 26-án a Borkai-bárók és a „Tiszta Győr” között választanak majd a győriek.
 
Budapest első embere, Karácsony Gergely elmondta, szerinte a vasárnapi választás arról is szól, hogy a győriek tiszta lapot nyitnak-e a város történetében, lemossák-e azt a „gyalázatot, amit az elmúlt években a fideszesek rákentek” a Győriek hírnevére. 
 
Hangsúlyozta, szerinte olyan városvezetőre van szükség Győrben, aki elsősorban a győriekkel van jóban. „Az elmúlt 100 nap bebizonyította, hogy a független politika sokkal többet hoz a győrieknek, mint a kormányzati befolyás. Pollresisz Balázs a győriek jelöltje, már csak meg kell nekik választaniuk, éljenek ezzel a lehetőséggel” – ajánlotta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. 
 
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere megjegyezte, jobboldali meggyőződésű, keresztény, nagycsaládos emberként is támogatja a teljes ellenzék bizalmát élvező szocialista Pollreisz Balázst, mert véleménye szerint ma „a különbség nem a jobb- és a baloldal között van, hanem a tisztességesek és a tolvajok közt.” 
 
Elmondta, ami szerinte ma Magyarországon összeköti a jobb- és baloldali embereket, az a vágy egy tisztességes, demokratikus, európai jogállamban való életre. „Ha mi mindannyian nem állunk ki a pártállam, a megfélemlítés és a korrupció ellen, akkor ez az ország nem tud jövőképet adni gyermekeinknek.”
 
Márki-Zay rámutatott, hazánk mostanra az EU második legszegényebb és második legkorruptabb országává vált, és amennyiben a győriek vissza szeretnék fordítani ezt a folyamatot, minden tisztességes jobb-és baloldali hazafinak részt kell vennie ezen a választáson, ahogy tették is összefogással október 13-án, nem kevés sikerrel. „Újra ahhoz a keresztény Nyugat-Európához tudunk csatlakozni, amelyet kormányunk elárult” – mondta és emlékeztetett a kormány orosz és török kapcsolataira, valamint a Fidesz különböző gyűlöletkampányaira.
 
Hozzátette „Mi nem a Fidesz ellen vagyunk, hanem a végtelenül elkeserítő pártállami korrupció és a magyarság érdekeivel ellentétes kultúra ellen.” 
 
Végezetül, Márki-Zay Péter azzal bíztatta a győrieket, hogy ne féljenek a fenyegetésektől, hiszen Győr nem szorul a kormányra, önellátó, anyagilag független város. Hangsúlyozta, szerinte a győriek vegyenek példát Jászberényről és Hódmezővásárhelyről, ahol fölényes győzelmet aratott az ellenzéki összefogás.

Kapcsolódó párttagok