mszp.hu | Belföld
2021. július 08. 17:27

Összefogás a szabad vizekért: már a jövő héten a Gazdasági Versenyhivatal előtt az MSZP beadványa!

Összefogás a szabad vizekért: már a jövő héten a Gazdasági Versenyhivatal előtt az MSZP beadványa!
Sok ezer forintért tudja ma már egy család egyáltalán csak megközelíteni is a köztulajdonú vizeket: a személyenként 1700 forintos strandjegy mellé akár még több ezer forintos parkolási jegyet is fizethet. A MSZP aláírásgyűjtő kampánya a szabad vizek megmentéséért Balatonfüredi állomásához érkezett.

Nem csak szégyen és botrány, hogy a felső 1% ellopja a köztulajdonú szabad vizeket, de még nemzetgazdaságilag is ártalmas – mondta el online sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, valamint Lukóczky Károly és Vajda Zoltán előválasztási képviselőjelöltek csütörtök délután Balatonfüreden.

„Karácsony Gergely 99%-át képviseljük innen a Balaton partjáról, és üzenjük az 1%-nak, hogy ez így nem folytatható. (…) 2022 tavaszán a köztársaságpárti kormány Karácsony Gergely vezetésével véget fog vetni ennek a természetkárosításnak, és véget fog vetni az ingatlanspekulánsok időszakának!” – emelte fel szavát Molnár Zsolt.

„Az én fiatalkoromban még mi voltunk a 99%: meg tudtuk engedni, hogy három gyerekkel lejöjjünk a Balatonra. (…) Ma már 1000 forint körül van egy gyerekbelépő, a felnőtt belépő 1700: még be sem jutottunk a strandra és elvesztettünk 10.000 forintot, ami valljuk be, egy átlagos fizetés egy napra. (…) Nekünk a gazdagok 1%-a helyett a nem olyan tehetősek 99%-át kell képviselnünk, ezt fogjuk folytatni, mindent megteszünk azért, hogy az összes szabad vizünk mindenkié legyen” – fűzte hozzá Lukóczky Károly.

„Az idegenforgalom arra koncentrál, hogy a vendégtől minél több pénzt szedjen el, bármi áron, és az így okozott károkat mindannyian fizetjük meg” – húzta alá Vajda Zoltán.

Kiemelte, a Balaton körül óriási gazdasági és fejlődésbeli különbségek vannak a vízparti nagyvárosok és a térség falvai között, és egyre nőnek a NER érdekeltségei. Elmondta, meglátása szerint elsősorban a mindenkinek hasznos fenntartható vendéglátásra kellene helyben fókuszálni.

„A jövő héten a Gazdasági Versenyhivatal előtt lesz a beadványunk, és ne felejtsék, hogy járjuk körbe a Balatont, harcolunk a szabad vizekért és a szabad strandokért, mert tudjuk: az ég kék, a fű zöld, a strandok szabadok, a Balaton pedig mindenkié!” – tette hozzá végezetül az MSZP pártigazgatója.

 

Kapcsolódó párttagok