mszp.hu | Belföld
2019. november 29. 02:08

Összellenzéki határozati javaslatot nyújtunk be, hogy csatlakozzunk az Isztambuli Egyezményhez!

Összellenzéki határozati javaslatot nyújtunk be, hogy csatlakozzunk az Isztambuli Egyezményhez!
Az Orbán-kormány ismét szégyent hozott Magyarországra azzal, hogy külön az Európai Parlamentnek kellett felszólítania arra, hogy késedelem nélkül léptesse hatályba a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről szóló Isztambuli Egyezményt.
Orbán Viktor azt szokta mondani, hogy az állam elsődleges feladata az, hogy megvédje a polgárait, mégis 5 éve hátat fordít a bántalmazott nőknek és gyerekeknek. A kormánynak ezért el kell számolnia mindenki felé, akit erőszak ért, hogy miért nem tett meg mindent a védelmükért. 
 
Nekünk kell cselekednünk annak érdekében, hogy a Fidesz okozta szégyenteljes helyzetet rendbe hozzuk, ezért az MSZP kezdeményezésére összellenzéki támogatással határozati javaslatot nyújtunk be az Isztambuli Egyezményhez való halaszthatatlan csatlakozásról.
 
A Fidesz nem nézheti tovább tétlenül, hogy hetente egy nő és havonta egy gyermek haljon meg az erőszak miatt. Ha a fideszes képviselők valóban meg akarják védeni a magyarokat és tenni akarnak az erőszak felszámolásáért, akkor támogatniuk kell a javaslatunkat.
 
A „vak komondorként” elhíresült Fidesz-képviselő hat éve a részegségére fogta, hogy eltörte élettársa arccsontját. Jobb lenne, ha a Fidesz képviselői már nem gyártanának kifogásokat, hogy miért nézik tétlenül az erőszakot.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Gurmai Zita, frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok