Belföld | kórházintegráció demonstráció
2013. január 11. 19:38

Ötszázan demonstráltak a Móri Városi Kórház és Rendelőintézet integrációja ellen

Megkezdődött az 1960 óta működő móri kórház elsorvasztása. Az MSZP ma demonstrációval tiltakozott a kórházintegráció ellen.

Horváth András, az MSZP megyei elnöke, országgyűlési képviselő, dr. Sirály Péter főorvos és Iván János, az MSZP móri önkormányzati képviselője hangsúlyozták, féltik Mór és térsége biztonságos betegellátását, az ott dolgozók munkahelyeit.

A móri kórház 2008-ban 690 millió forint EU-s és 300 millió forint önkormányzati forrásból megújult és korszerű, gazdaságilag is fenntartható intézménnyé alakult át. Ezt a jelenlegi kormányzat azzal ismerte el, hogy maximális finanszírozást adott a kórháznak.

Egy struktúraváltáson átesett nyereséges intézményt - amit teljes felújítása után 2010 decemberében adtak át -, miért akarnak egy hatalmas adósságot maga előtt görgető megyei kórházhoz csatolni?

A résztvevők garanciákat követeltek arra, hogy a veszteséges Fejér megyei Szent György Kórház a móri rendelőintézetben ne szüntesse meg a párhuzamosságokat, így a móri betegeknek ne kelljen Székesfehérvárra vizsgálatra járniuk.

Választ várnak arra is, hogy a pályázatban vállalt kötelezettségek elmulasztása milyen szankciókat von maga után? Kinek kell a támogatást visszafizetnie?

Felháborító, amiért Törő Gábor Mór fideszes országgyűlési képviselője, Fejér Megye Közgyűlésének elnöke némán asszisztál mindehhez!