mszp.hu | Belföld
2020. március 19. 19:40

Ötszázezer forintos juttatást kapjanak az egészségügyi és a szociális dolgozók!

Ötszázezer forintos juttatást kapjanak az egészségügyi és a szociális dolgozók!
Ötszázezer forintos egyszeri juttatást kell adni a koronavírus-járványban "a frontvonalban" lévő egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak.
Azoknak pedig, akiknek százezer forint alatti a nyugdíja, 20 ezer forint egyszeri azonnali támogatást kell biztosítani - közölte Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-vel.
 
Az operatív törzs sajtótájékoztatójára reagálva az ellenzéki politikus sürgette több koronavírusteszt elvégzését, különösen az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozóknál, valamint követelte, hogy biztosítsanak számukra megfelelő védőfelszerelést.
 
Megerősítette: pártja hatósági ár bevezetését kezdeményezi az alapvető élelmiszerekre, a védőfelszerelésekre, a tisztítószerekre, valamint egyes vény nélkül kapható gyógyszerekre, gyógyhatású készítményekre. Meg kell fékezni a nyerészkedést - hangoztatta, jelezve, hogy a járvány kitörése óta egyes húskészítmények ára horrorisztikus mértékű lett.
 
A fogyasztóvédelmi hatóságnak ellenőriznie kell ezeket a nyerészkedő üzleteket - közölte, hangsúlyozva, hogy veszélyhelyzet idején még piacgazdaságban is lehet az árakat korlátozni.
 
Kunhalmi Ágnes kezdeményezte, hogy azonnal hozzák előbbre a novemberi, inflációval korrigált nyugdíjkiegészítés kifizetését az árak elszabadulása miatt.
 
Szorgalmazta a villany, a gáz és a távhő árának csökkentését, továbbá a munkanélküli ellátás időtartamának 3-ról 9 hónapra emelését, illetve összegének nettó 100 ezer forintra emelését.
 
Elbocsátási stopot kell elrendelni a multinacionális cégeknél, valamint meg kell szüntetni a tartós áruhiányt - javasolta.
 
Sürgette azt is, hogy a ferihegyi reptéren végezzenek teljes hatósági ellenőrzést a vírus miatt a hazaérkezőknél.

Kapcsolódó párttagok