mesterhazy.hu | Belföld | választás 2014 publicisztika
2013. október 13. 08:47

Ott a helyünk!

A szabadság hívei gyűlnek össze október 23-án. Megtisztelő, hogy a rendezvény szervezői felkértek a részvételre és a felszólalásra. A meghívást el is fogadtam. El fogom mondani, mit gondolnak a szocialisták az ország jelenéről és a jövőről.

Fontosnak tartom, hogy végre átléphetjük a civil szervezetek és a pártok közötti - szerintem eleve mesterségesen meghúzott - határvonalat. A civil és a pártpolitikai világ egymás felé nyitásával megsokszorozódik az erőnk. Régóta képviseljük ezt az álláspontot, mégsem elégtétel, hanem öröm, hogy ezt már mások is belátják. Mindenkinek végeznie kell a maga feladatát a maga helyén, de nem magányosan küzdve, hanem egymást segítve. Ezt is jelképezi majd október 23-a!

Ugyanennyire fontos, hogy az Orbán-rendszer ellenfelei ne egymásról beszéljenek, hanem Magyarországról. A szocialisták több mint másfél éve megkezdték a programalkotást, hogy megmutathassuk, miként képzeljük az Orbán utáni jövőt. Számos tárgyalást, vitát, konferenciát szerveztünk, amelyek Magyarország jövőjéről szóltak.
Október 23-a nem beszédverseny és nem színházi előadás. Adott pillanatban fontosnak tűnhet, ki hányadikként szólal fel vagy hány percet beszélhet, de a lényegbiztosan nem ez. Mindenkinek tovább kell látnia az orránál.

Felelős közéleti emberek mondják majd el, hogy választani kell jövőre, s hogy mindent meg kell tenni az Orbán-rendszer leváltásáért. El kell mondani ismét, és ha kell még ezerszer, hogy az Orbán-rendszer kirabolja, megalázza az embereket, megfosztja őket a jogaiktól és elveszi a pénzüket. Olyan rezsim irányítja ma a hazánkat, amelynek minden lépése egy szűk réteg gazdagítását szolgálja az összes többi rovására. A hatalommal való visszaélés ebben a rendszerben nem kivétel, hanem szabály. Lopás, más pénzén gazdagodás, személyre szabott törvénykezés jellemzi a mindennapokat. Az Orbán-rezsim bárkitől bármikor bármit elvehet és el is vesz. Ilyen körülmények között nincs kiszámítható élet. A családok megélhetése attól függ, hogy kinézi-e magának a tulajdonukat, vállalkozásukat Orbán, Simicska vagy valamelyik csatlósuk.

Ezt nem tűrhetjük tovább! És az ország nem is bírja ezt tovább! El kell zavarni Orbánt, mielőtt Magyarország utolsó erőtartalékait is felemészti ez a rabló rezsim!

A szocialisták hívei korábban is jelen voltak a legtöbb civil rendezvényen. Most meg is szólalhatok a nevükben. El fogom mondani, hogy az MSZP szerint Magyarországnak ma igazságos kormányzásra van szüksége. Olyanra, amely tiszteletben tartja és megvédi az emberek jogait. Olyanra, amelynek célja, hogy a megélhetés biztonságát megerősítse. Együttműködésre van szükség az emberekkel, akiket többé nem lehet kirekeszteni a döntésekből.

Az igazságos kormányzás a hétköznapi biztonságot, a megélhetés stabilitását, a tudás megszerzésének esélyét, az előrelépés lehetőségét teremti meg. Erről szól a programunk, ez az ajánlatunk Magyarországnak. Meg tudjuk csinálni.

Ahogyan Orbánt is el tudjuk zavarni. Október 23-án megmutatjuk Orbánnak, hogy van mitől tartania. Hatalmának napjai meg vannak számlálva. Nem félünk a kampánygépezetétől, nem félünk a listáitól, nem félünk a kameráitól. Nem dőlünk be ostoba és hazug szlogenjeinek. Lehet, hogy a Fidesz ezeket elhiszi, de rajta kívül senki.

Bizonyítani fogjuk önmagunk előtt is, hogy ki merünk állni az igazunkért. Egyre többen vagyunk, akik ki merjük mondani, amit gondolunk. A demokrácia, a szabadság és az igazságos kormányzás hívei október 23-án megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül, és számíthatnak egymásra.

Legyünk ott minél többen! A Műegyetem rakparti demonstrációból erőt kell merítenünk!

De tartsuk észben azt is, hogy október 23-án a dolgok nem befejeződnek, hanem elkezdődnek. Sokszor leszünk még együtt. Sokan lesznek olyanok is, akik most még nem mernek eljönni. Legközelebb majd ők is velünk tartanak.

A munka dandárja viszont csak most jön. A szocialisták a következő fél évben is azért dolgoznak, hogy Orbán ellenfeleinek legnagyobb együttléte a választás legyen.