mszp.hu | Belföld | óvodák Csepel
2015. április 16. 11:45

Óvodaösszevonás - Borbély Lénárd ismét lerázta a csepelieket

Botrányos, amit a csepeli városvezetés a XXI. kerületi óvodák spórolási célú leépítése kapcsán művel! Botrányos, hogy a fideszes városvezetők a kerületben élőket semmibe veszik! 

A kerületi óvodák egyoldalú és indokolatlan összevonása ellen szervezett keddi civil demonstráció után az ellenzéki pártok rendkívüli képviselőtestületi ülést kezdeményeztek, hogy végre kiderüljön, a remélt minimális költségvetési spóroláson kívül mi értelme van a jól működő óvodahálózat szétverésének.

A városvezetésnek csütörtök reggel 7 órára sikerült összehívnia az ülést, amelynek napirendjén eredetileg az óvodák körül kialakult helyzet tisztázása lett volna. Az MSZP azt várta a fideszes városvezetőktől, hogy mutassák be végre azt a szakmai háttéranyagot, amely részletesen megindokolja az átszervezést. Ám az ellenzéki előterjesztést egy „ellen-előterjesztéssel” okafogyottá tették, és napirendre sem vették.

Az átszervezés okait feltáró dokumentum így megint nem került elő, cserébe Borbély Lénárd polgármester cinikus módon sürgős elfoglaltságra hivatkozva lerázta a tiltakozó szülők és pedagógusok érdekét képviselő ellenzéket.

Az óvodáink nem gazdasági társaságok! Ezekben az intézményekben ne a pénz, hanem a gyerek legyen az első! Az MSZP az aggódó szülőkkel és a pedagógusszakmával együtt változatlanul elfogadhatatlannak tartja az óvodák egyoldalú és kizárólag pénzügyi szemléletű átszervezését!

Követeljük, hogy vonják vissza az óvodák összevonásáról szóló döntést, majd pedig a szülők a szakma és az ellenzék bevonásával vitassák meg a kérdést!

MSZP csepeli frakciója