mszp.hu
2021. szeptember 23. 14:41

Ózd jobbikos alpolgármestere vonuljon ki végleg a közéletből!

Ózd jobbikos alpolgármesterét, Farkas Péter Barnabást 2018-ban Lengyelországban zsidóellenes feliratok előtt, magasba emelt jobb karral fényképezték le. Bárki, aki megnézi a képet, láthatja: a politikus a fotósra néz, és mosolyogva, összezárt ujjakkal pózol. Szó sincs integetésről, a környezet és a szituáció ismeretében a helyzet egyértelmű: amit látunk, az egy náci karlendítés.

A demokrata ellenzéki pártok szövetsége nem tűrheti el, hogy bármelyik képviselője egy gyilkos eszme mellett kiálljon. Emberi és politikai hitvallásunk egybecseng a MAZSIHISZ állásfoglalásával, mely szerint annak, aki antiszemita nézeteket képvisel, és kisebbségek ellen uszít, nincs helye a magyar politikában, médiában, illetve közhivatalban!

Mivel Farkas Péter Barnabás jelöltként indult az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében, felszólítjuk, hogy azonnal lépjen vissza!

Amennyiben a Jobbik politikusa erre nem hajlandó, az MSZP felszólítja az indulását még támogató Jobbik, DK, LMP és MMM pártokat, hogy kövessék a Momentum példáját, és vonják vissza a támogatásukat! Ne mocskolják be magukat, szavazóikat és az előválasztás tisztaságát azzal, hogy egy antiszemita köszöntéssel pózoló ember jelöltségéhez adják a nevüket.

MSZP