MTI/mszp.hu | Belföld | Sümeg Quaestor
2015. március 24. 14:21

Pad Ferenc győzelme a Fidesz bukását jelentené

Pad Ferenc győzelme a Fidesz bukását hozza április 12-én - jelentette ki a Veszprém megyei 3-as választókerületben zajló időközi választás kapcsán az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden Sümegen.

Tóbiás József az MSZP kihelyezett frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a választók számára két lehetőség van: egy "Jobbik-Fidesz koalíció" vagy "az egyetlen ellenzéki párt, amely képes és alkalmas a Fidesz megbuktatására".
    
Emlékeztetett: 2010 november 24-én a Jobbik már benyújtotta azt a javaslatot, amely a vasárnapi zárva tartásról, az üzemek, akár a gyárak bezárásáról is szólt. Úgy fogalmazott: "ma a Fidesz és a Jobbik közösen formálja ezt a politikát, tehát létrejött a Fidesz-Jobbik koalíciója".

Kampány Sümegen

A Quaestor-ügyről szólva megjegyezte, a Magyar Nemzeti Bank elnöke négy hete nem áll a nyilvánosság elé és nem mondja el az embereknek, hogy hogyan fognak a pénzükhöz hozzájutni.
    
Ezért az MSZP azt követeli, hogy a jegybank elnöke álljon a nyilvánosság elé és jelentse be: a Magyar Állam kártalanítja a károsultakat, és ő maga pedig lemond, "mert felelősség terheli mindazért, ami a Quaestor-ügyben történt" - mondta.
    
Az MSZP elnök-frakcióvezetője úgy fogalmazott, a Magyar Államnak jót kell állnia, mert az emberek egy magyar pénzintézetbe tették a pénzüket.

Kampány Sümegen

Rogán Antal, Fidesz frakcióvezető a Quaestor-ügy kapcsán benyújtott javaslatáról Tóbiás József azt mondta, "eső után köpönyeg", de támogatják az indítvány mihamarabbi tárgyalását. A javaslat célja, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett a vállalatok vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.
     
Pad Ferenc, a szocialisták jelöltje arról beszélt, az MSZP által a Quaestor-károsultaknak felajánlott segítség kapcsán naponta keresik meg "az egyszerű kis emberek", akik a pénzüket szeretnék visszakapni. Hangsúlyozta: nem hagyhatja a kormány őket az út szélén, nem hagyhatja, hogy ezek az emberek ne jussanak a pénzükhöz.

Kampány Sümegen

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják.