mszp.hu | Belföld | Paks atomerőmű
2015. január 06. 17:23

Paks ne a fideszes oligarchák és külföldi vállalkozások kifizetőhelye legyen!

Felháborító, hogy a kormánynak öt év kellett ahhoz, hogy határozatot hozzon a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásához szükséges hazai feltételek előkészítéséről.

Az MSZP már többször követelte, a 2012-ben megfogalmazott Dél-Dunántúl Programjában pedig le is írta, hogy ha a kormány komolyan gondolja a Paksi Atomerőmű új blokkjainak megvalósítását, kezdje meg a térség és a vállalkozók felkészítését, hiszen tapasztalt, minősített szakmunkásokra és mérnökökre lesz szükség Pakson.

Tragikus, hogy a kormány még öt elvesztegetett év után is félvállról veszi az előkészítést, és csupán megkésett látszatintézkedéseket hoz. Sajnos, erős a gyanú, hogy a kormány azért nem tett eddig érdemben semmit a beruházásban résztvevő, 40%-os arányú hazai beszállítói kör felkészítéséért, mert a saját oligarcháinak, illetve külföldi vállalkozásoknak készíti elő a terepet.

Ahogy eddig, ezentúl is figyelni fogjuk a kormány minden lépését Pakssal kapcsolatban, és mindent megteszünk azért, hogy Paks ne csupán a fideszes oligarchák és külföldi vállalkozások kifizetőhelye legyen, hanem minél több képzett magyar vállalkozásnak nyújtson biztos megélhetést.

Heringes Anita
országgyűlési képviselő