mszp.hu | Belföld, Gazdaság | bővítés Paks atomerőmű
2014. február 04. 19:02

Paks ügyében önmagát leplezi le a Fidesz

A paksi bővítés ügyében Rogán Antal megint nem a lényegről beszél. Személyeskedéssel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy Orbán Viktor egyszemélyben kötött olyan titkos szerződést, amely eladósítja még az unokáinkat is. 100 évre előre meghatározza az ország energiapolitikáját, és orosz energiagyarmattá teszi Magyarországot!

Rogán máig hallgat arról is, hogy milyen hatástanulmányok alapján és miért most – idő előtt – döntöttek arról, hogy verseny nélkül, megtérülési számítások nélkül, az átláthatóság teljes mellőzésével és társadalmi támogatottság nélkül orosz közreműködéssel épüljön még kettő atomerőművi blokk a már meglévő és jól működő négy blokk mellé.

Az MSZP szerint ebben a kérdésben nem lehet a társadalom háta mögött döntést hozni, mert az atomenergia, a nukleáris biztonság bizalmi kérdés. Ehhez társadalmi elfogadottságra van szükség! Az MSZP ezért azt támogatja, hogy az ügyben népszavazást kell tartani.

Rogán és a Fidesz látja, hogy ebben a kérdésben vesztésre állnak, ezért durvulnak: a labda – vagyis az igazi téma – helyett „lábra” mennek, személyeskednek. Ezért támadják azt a képviselőt, aki szakmai tudása és tapasztalata alapján valóban ért az atomenergiával kapcsolatos kérdésekhez.

A Fidesz hozzáállása azonban visszaüt: arról árulkodik, hogy ebben az ügyben a Fidesznek és Orbán Viktornak súlyos takargatnivalója van.

Dr. techn. Józsa István,
frakcióvezető-helyettes,
matematikus gépészmérnök,
gépszerkesztő szakmérnök