mszp.hu | Belföld | mutyi Paks Szabó Péter | Önkormányzat
2017. szeptember 04. 14:31

Paksi ingatlanmutyi: Szabó Péter alpolgármester nem hallgathat tovább!

Paksi ingatlanmutyi: Szabó Péter alpolgármester nem hallgathat tovább!
Miután Paks polgármesterét, Süli Jánost kinevezték a Paks 2 beruházásért felelős miniszternek, a város irányítását ideiglenesen Szabó Péter fideszes alpolgármester vette át, akinek a nevéhez azóta két súlyosan etikátlan és törvénytelen döntés is fűződik. Szabó Péter mindkét ügyben mélyen hallgat.

Szabó Péter előterjesztésére döntött úgy nyáron a képviselő testület rendkívüli ülésen, hogy kiemelt beruházási övezetté nyilvánít két olyan területet, melyek Kovács Sándor önkormányzati képviselő, a Fidesz paksi elnökének a tulajdonában vannak.

Hiteltelen Szabó Péter alpolgármester állítása, miszerint nem tudta, hogy a kérdéses terület Kovács Sándor tulajdonában van – akinek amúgy a döntés előtt jeleznie kellett volna érintettségét.

Ráadásul Szabó Péter azzal is támogatta Kovács Sándort, hogy egy önkormányzati tulajdonú cégben jó fizetésért igazgatósági taggá is választották egy másik képviselővel együtt.

Vajon Szabó Péter polgármester azt sem tudta, hogy az igazgatósági tagság összeférhetetlen az önkormányzati képviselői tisztséggel?

A Szabó Péter javaslatára született döntések sárba tiporják az elmúlt három év tisztességes önkormányzati munkáját!

Paksra így is nagyítóval figyel az egész ország a Paks 2 körüli kormányzati titkolózás miatt. A város hírnevét ne tépázza több botrány!

Felszólítom Szabó Péter alpolgármestert, adjon magyarázatot a lépéseire!

Heringes Anita
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok