mszp.hu | Belföld | gyász Pál László
2017. november 21. 18:15

Pál Lászlóra emlékezünk

Az MSZP-frakció tagjai, vezetése és a Magyar Szocialista Párt szomorúan értesült korábbi kiváló politikusa távozásáról. Megrendülten fogadtuk egykori képviselőtársunk halálhírét, hiszen egy remek szakembert, egy értékeihez, elveihez hű barátot vesztettünk most el.

Pál László 1942. szeptember 5-én született Budapesten. A villamosmérnök végzettségű szocialista politikus az első és a második szabadon választott országgyűlés tagja, közben 1994 júliusától egy éven át az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium első embere volt a Horn Gyula vezette kormányban.

Ezt követően 1995-től 1999-ig a Mol Rt. igazgatóságának elnöki tisztét töltötte be, 2002 és 2004 között pedig a Magyar Villamos Művek Rt. megbízott vezérigazgatója volt.
Az MSZP-ben mindenki úgy emlékszik rá, mint egy jó Emberre, mint egy barátra, aki kiváló szakemberként is tudott közvetlen stílusával, józan gondolkodásával és mosolyával kedves lenni.

Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportja és saját nevemben is őszinte részvétemet fejezem ki családjának! Nyugodjon békében!

Tóth Bertalan
frakcióvezető