Belföld | élettársi kapcsolat családpolitika
2012. október 16. 14:02

Pálffy a középkor (álszent) felkentje?

 Pálffy István szerint az ellenzék a kormánypártokra akarja haragítani az élettársi kapcsolatban élőket. Ez nem csak hazugság, de rágalom is.

 

Az MSZP-nek nem célja a harag kiváltása, ám ha mégis ellenszenves lesz az élettársi kapcsolatban élőknek a jelenlegi kormány, az a kirekesztő szabályok miatt történik. Pálffy szerint az élettársi kapcsolatban élők akkor jelentenek családot, ha gyermekük is van. Ezzel azt is kimondja, hogy az élettársak, ha mindketten beviszik kapcsolatukba előzőleg született gyermeküket, megilleti őket a gyermekek utáni családi adókedvezmény. Ez azonban hazugság.

A Fidesz-KDNP olyan szabályokat hozott, mely kirekeszti az élettársi kapcsolatot a kedvezményből. A családi kedvezmények csak azokat illetik meg, akiket a Ptk. családjogi része családnak tekint, abból azonban sunyi módon kivették az élettársi kapcsolatot. Kedves Pálffy István: ezzel nem haragot szítunk, hanem tényeket közlünk.

Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy az Orbán-kormány a középkorba szeretne visszatérni, ahol a házasságon kívüli családokat kiközösítették, porig alázták. Ebből sem 2012-ben, sem a jövőben nem kér az MSZP! Az új szocialista kormány egyenrangúnak fogja tekinteni az együtt élőket, akár házasok akár nem, mert a jövő társadalompolitikájának csak az egyenlőség és a tolerancia lehet az alapja.

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja