2012. február 03. 13:20

”Panelprolikon” élősködő fideszesek

Egyre több fideszes vezetőről bizonyosodik be, hogy nem szereti a jogot, a törvényeket, még akkor sem, ha ők hozták azokat. Az is zavarja őket, ha elvárás a társadalomtól, hogy gondolkozzanak, mielőtt döntenek, vagy egyeztessenek, mert nem lehet mindenki polihisztor, pláne mindenható. Abból elég egy, igaz még az Ő törvényeit sem tartják be Orbán Viktor kormányában. Közben pazarolják a közvagyont.

Sebaj, gondolták, majd kifizetik a ”panelprolik”. És tényleg velük fizettetik meg az igazságtalan adórendszerrel és egyéb megszorításokkal, különadókkal, amik érdekes módon kizárólag csak az átlagos, vagy átlag alatt keresőket sújtják, viszont a gazdagokat gazdagítják.

Mindeközben sajátjaikat kivételes helyzetbe emelik: Budai Gyulára például nem vonatkoznak olyan jogszabályok, amelyek kikötik, hogy a képviselőként is tevékenykedő tisztségviselők csak a minimális tiszteletdíjra jogosultak. Őt nem korlátozza az Orbán Viktor által meghatározott fizetési plafon sem, viszont a kormánytól szolgálati autót kap és a 626 ezer forintos költségtérítést is megilleti. Évente több mint 26 milliót rak zsebre és még sajnáltatja magát, hogy neki ”csak” karcos Audi jutott. A ”panelproli” meg fizet, sokuk nem napi, hanem havi 47 ezer forintból, mert ők ”ennyit érnek” a Fidesz szerint.

A gondolkodás hiányáról jól árulkodik az is, hogy úgy neveztek ki egy államtitkárt, hogy az illető nem akart államtitkár lenni. A ”panelproli” pedig bosszankodik, hogy hülyék vezetik az országot.

Az Orbán-kormány szellemiségéről, erkölcsi érzékéről jól árulkodik, hogy például egy KDNP-s politikus egyházi (!) erdőből lopta a fát. Talán nem ismerte a Tízparancsolat nyolcadik törvényét: ne lopj! A falun élő ”panelproli” pedig megpróbálja tisztességre nevelni a gyermekét és visszafogni magát, hogy ne lopjon az otthon didergő családnak fát.

A joghoz való viszonyukról jól árulkodik, hogy egy fideszes akkor veszi el, amire szüksége van, amikor épp megkívánja, így teljesen természetes számára, ha vadorzóként lövi a vadat, engedély nélkül. A ”panelproli” pedig igyekszik betartani a törvényeket.

A kiváltságos helyzetüket jól mutatja Rogán Antal esete, aki Abu Dhabiban lazított ”magántermészetű hivatalos úton”. Igaz, a repülőjegyét röhögve fizeti ki saját (?) zsebből, mivel a fizetése az igazságtalan egykulcsos adórendszernek köszönhetően havonta 350 ezer forinttal nőtt. És ez csak a nettó (!) növekmény, miközben egy átlag magyar melós havonta bukja el a fizetése tizedét. A ”panelproli” pedig zsebből fizeti Rogán Tóni kiruccanásait.

És még sorolhatnánk végeláthatatlan sorban az ilyen eseteket.

Az MSZP az igazságos, kiegyensúlyozott közteherviselés, a törvények előtti egyenlőség, a jog tisztelete mellett teszi le a voksát és elutasítja a Fidesz példamutatását. Az MSZP nevében arra kérjük a választópolgárokat, hogy keressék fel kormánypárti országgyűlési képviselőiket, és emlékeztessék Őket: nem ezt ígérték, nem erről volt szó.

Török Zsolt,
szóvivő