Belföld
2012. december 12. 14:06

Pánikba esett a hatalom

A hatalmát féltő Orbán-rezsim egyre-másra követi el a hibákat. Az MTVA Kunigunda úti tüntetésével kapcsolatban ez különösen tetten érhető. A rendőrséget is koncepciós eljárásra használják, mikor mindenáron belekötnek a hamisításmentes közmédiáért egy éve tüntetőkbe.

A saját médiavilágát közpénzekkel telepumpáló Orbán-kormány egy éve vegzálja Nagy Navarro Balázst és társait. Kedd éjjel odáig fajult a helyzet, hogy mondvacsinált indokkal előállították őket a pánikba esett hatalmaskodók parancsára. Az eljárás során órákig tartották fogdában a három demonstrálót, majd közlekedési szabálysértés címén fejenként 15 ezer forintos bírságot kaptak.

Közben az MTVA-ban maradtak szintén vegzálásnak vannak kitéve: sztrájkbizottságot alakítottak, mert súlyosan előnytelen szerződést akar rájuk kényszeríteni a Böröcz István vezette intézmény.

Orbán fülkeforradalmi országában mára az agresszív félelem igazgat. Míg a közmédiából csoportosan távolítják el a rendszer számára feleslegessé váló médiamunkásokat, közben a vezetők milliós jutalmakat kapnak, akinek pedig nem tetszik a rendszer, azt viszik a fogdába.

Az MSZP szolidáris a sajtószabadságért küzdőkkel és mindazokkal, akik kiállnak az Orbán-rezsim antidemokratikus intézkedéseivel szemben. Ezeket is ki kell vizsgálnia az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának. Ezért arra kérjük a Tagozat nevében az MSZP bizottsági tagjait, kezdeményezzék az ügy napirendre tűzését.

Török Zsolt,
az MSZP Sajtótagozatának elnöke