2011. szeptember 07. 17:21

Parlagfűriadó!!!

Hetedik napja ”fekete riasztás” van érvényben az ország számos pontján a kormány pedig még mindig nem tesz semmit a csaknem 2 millió magyar ember egészségéért.

Egy héttel ezelőtt a Facebook Tisztiorvos elnevezésű oldalán megjelent információk szerint, a kánikulában tovább romlott a helyzet, már ”fekete riasztás” (6-os skálán 5-ös szintű) van érvényben az ország számos pontján. A hír hallatán, csaknem 2 millió magyar ember érdekében Oláh Lajos, a Fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke haladéktalanul arra szólította fel a kormányt, hogy még azon a napon rendeljék el a ”parlagfűriadót”, azonnali hatállyal értesítsék a lakosságot a katasztrófahelyzetről és minden eszközükkel azon legyenek, hogy a kialakult állapotot mérsékeljék. Ezzel szemben a kormány azóta is hallgat, nem tesz semmit a probléma kezelése, esetleges megoldása érdekében.

A szocialista képviselő javasolja a kormánynak, ha már a csaknem 2 millió magyar ember jajkiáltásával nem is foglalkoznak, legalább a maguk által elfogadott alkotmányt tartsák szem előtt! Meddig sérülhet még az egészséges környezethez való jog – kérdezi az illetékeseket az MSZP-s képviselő. Majd ismételten, immáron sokadjára felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul rendeljék el a ”parlagfűriadót” és minden eszközükkel azon legyenek, hogy a kialakult katasztrófahelyzetet mérsékeljék. Továbbá kéri őket, számoljanak be arról, mit tettek az eddigiekben az ország parlagfű-mentesítéséért és mit kívánnak tenni a kialakult vészhelyzet kezeléséért. Számoljanak be arról, hogy mire költötték az adófizetők által felajánlott, több mint 1 milliárd forintot? Mi az, amit azonnal lehet és kell tenni? Kéri, azaz követeli, hogy a lakosság figyelmét haladéktalanul hívják fel a médián keresztül, akár társadalmi célú hirdetés formájában a vészhelyzetre és adjanak praktikus tanácsokat a ”védekezésre”, a probléma kezelésére. Végül pedig véleménye szerint, a katasztrófahelyzet kellős közepén talán nem kellene tovább húzni az időt, és azonnali hatállyal ki kellene nevezni egy kormánybiztost, az ügy felelőseként.

Oláh emlékeztet, az elmúlt időszakban számos írásbeli kérdést intézett az illetékes minisztériumok és a miniszterelnök felé is, parlagfű témájában, melyekre kezdetben sorra az a válasz érkezett, hogy napirenden tartják az ügyet és folyamatban vannak a döntések. Azonban legutóbbi miniszterelnökhöz intézett kérdésére, az a válasz érkezett a közigazgatási szünetre hivatkozva, hogy döntés csak őszre várható. A szocialista képviselő felháborítónak tartja, mikor minden 5. ember szenved a parlagfű pollenjétől, közigazgatási szünetre hivatkozik valaki a kormányzat részéről. Felhívja a kormánytagok figyelmét, a parlagfű pollenje nem ismeri a közigazgatási szünet fogalmát, ne húzzák tovább az időt, haladéktalanul tegyék meg a szükséges lépéseket!