Belföld | bírkózás
2013. szeptember 23. 17:47

Parlamenti gratuláció a birkózóinknak

Az MSZP nevében a parlamentben gratulált a vasárnap véget ért budapesti birkózó világbajnokság magyar érmeseinek és helyezettjeinek Varga László, az országgyűlés sportbizottságának szocialista tagja.

Mint mondta, a gratuláció jár minden sikerrel szőnyegre lépett versenyzőnek, edzőiknek, a sportági vezetőknek, valamint a világbajnokság szervezőinek, hiszen a magyar szempontból egy arany és öt bronzéremmel zárult világbajnokság megrendezése is óriási sportdiplomácia sikerként könyvelhető el.

A miskolci képviselő nem felejtette el megemlíteni a város szülöttjeként 5. helyezést elérő Deák Bárdos Mihályt sem, hiszen a rendkívül rutinos, diósgyőri kötődésű birkózótól már a részvétel is nagy bravúr volt, az elért eredményről nem is beszélve.

Komoly sportdiplomáciai sikerként könyvelte el Varga azt a tényt is, hogy az előzetes elképzelésekkel ellentétben a birkózás a 2020-as olimpia műsorán is egészen biztosan szerepel majd. Ez a siker azt az összefogást is díjazta, amely a magyar politikai palettán szokatlan egységbe forrasztotta a kormánypártokat és az ellenzéket, benne a legnagyobb ellenzéki pártot, az MSZP-t.

A sportpolitika egyéb területein is törekedni kellene majd erre – jelezte ugyanakkor, rávilágítva arra, hogy a sporttámogatások kiszélesítésénél nem csak a látványos stadionberuházásokat lenne érdemes az adófizetők pénzéből támogatni, hanem például a milliókat megmozgató szabadidősportot vagy az iskolai tornaterem-fejlesztést is.