Parragh László, ha már segíteni nem tud, akkor legalább ne akarjon szándékosan ártani!

Úgy tűnik, hogy a Fidesz csatasorba állította a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Parragh Lászlót is az önkormányzatokkal szemben folytatott hadjáratában. A kamara elnökének javaslatai ugyanis csak azt a célt szolgálják, hogy az összes, még megmaradt bevételüktől megfosszák a településeket.

Ezúton is jeleznénk a nagyvárosi milliomos vállalkozónak, hogy a nagyszerű ötletei csődhelyzetet okoznának az önkormányzatokban - a kormánypárti vezetésű városokban is. Csak remélni tudjuk, hogy Parragh László ingyen és nem egy közpénzből fizetett zsíros tanácsadói szerződés keretében osztogatja az önkormányzati rendszert csődbe vivő javaslatait.

A kamara elnöke, ha már segíteni nem tud, akkor legalább ne akarjon szándékosan ártani! A további pénzelvonással ugyanis teljesen megakadályoznák az önkormányzatokat a koronavírus elleni hatékony védekezésben, hiszen pont azoktól vennének el, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormánynak kellene.

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy Parragh Lászlót miért csak az önkormányzatok bevételei érdeklik ennyire, miért nem mer ugyanilyen bátran javaslatokat tenni a központi költségvetésre vonatkozóan is?

Nem azzal van probléma, hogy valaki a vállalkozásokat akarja támogatni, hanem azzal, ha ezt csak egy másik terület kárára tudja elképzelni. Az MSZP szerint a vállalkozások és az önkormányzatok is támogatásra szorulnak, de nem egymás ellenében. Éppen ezért a Parragh-féle megszorítás helyett az önkormányzatoknak vissza kell kapniuk az elvont forrásaikat és emellett a kormánynak támogatnia kell munkahelyek védelmét, valamint a magyar kis- és középvállalkozásokat. Ezért követjük továbbra is a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

Továbbá Parragh Lászlónak kormányzati tanácsadóként inkább azon kellene dolgoznia, hogy a kormány olyan döntéseket hozzon, amivel el lehetne kerülni azt a helyzetet, hogy az embereknek dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját vagy mások egészsége között. Ez ügyben sokat segíthetne, ha felhívná a miniszterelnök figyelmét arra az MSZP-s javaslatra, amely 100%-os táppénzt biztosítana mindenkinek a veszélyhelyzet ideje alatt, aki megfertőződik vagy karanténba kerül.

MSZP

Bővebb információ: Szabó Sándor országgyűlési képviselő