mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 21. 14:32

Parragh László méltatlanná vált az MKIK vezetésére!

A sajtóban megjelent beszámolók szerint Parragh László mindenféle egyeztetés nélkül támadta meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nevében Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról.

Parragh László szerint az álláskeresési járadék meghosszabbítása nem, viszont az iparűzési adó felére csökkentése továbbra is indokolt. Tehát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a nagyvárosi milliomos vállalkozó szerint úgy lehet segíteni a válságból való kilábalást, ha 3 hónap után támogatás nélkül hagyják a munkanélkülieket és anyagilag ellehetetlenítik az önkormányzatokat.

Ezt mondja az az ember, aki saját maga bevallása szerint irritálóan sokat keres, amit még azzal is alátámasztott, hogy a felesége 3 milliós fizetését aprópénznek nevezte. Ezt mondja az a vállalkozó, aki a saját maga érdekében lobbizott nagy erőkkel az iparűzési adó csökkentéséért, ugyanis az ő érdekeltsége is azon cégek között van, amelyek pénzt takaríthattak meg így.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szerint a tavalyi adatokhoz képest is növekszik azon álláskeresők száma, akik legalább egy éve nem találnak munkát. A Fidesz miatt azonban Magyarországon csak 3 hónapig jár az álláskeresési támogatás, ami a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van.

Parragh László megbukott emberségből és méltatlanná vált a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetésére. Az MKIK vezetésének és tagjainak el kellene határolódniuk mind a jelenlegi elnöktől, mind a nevükben meglépett politikai akciótól!

A kormányváltást követően, amennyiben az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely alakíthat kormányt akkor az álláskeresési járadék időtartamát meghosszabbítjuk 9 hónapra, az összegét pedig megemeljük úgy, hogy az nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese