2011. október 13. 15:14

Páva-csomagot kapnak a pécsiek

A Fidesz a kampányában azt ígérte, hogy „Csökkentjük az adókat!” Páva Zsolt azt ígérte, hogy a pécsiek nyernek, ha rá szavaznak.

Most minden pécsi érezni fogja, amikor befizeti az új adókat, hogy milyen sokat is nyert Páva Zsolttal és a Fidesszel. Most minden pécsi láthatja, hogy mi Páva Zsolt és a Fidesz válasza az Elcoteq bezárására: adóemelés. Ezután mindenki, aki a napokban elveszítette a munkahelyét, plusz adót, több százezer forintot fog fizetni – már ha tud.

Ebben a tragikus helyzetben nem az adókat kellene az elviselhetetlenségig növelni, hanem olyan döntéseket hozni, amelyek vonzóvá tennék Pécset a befektetők számára. Nem elég, hogy a Vízmű elfoglalásával nevetségessé tették Pécset az egész világon, most megadóztatnak minden pécsi lakost és céget. Igaz, a várható kártérítés több milliárdos összegét elő kell valahonnan teremteni, de a saját kapzsiságuk árát nem a lakossággal kellene megfizettetni.

Miért gondolja azt Páva Zsolt, hogy az amúgy is nehéz helyzetben lévő pécsi vállalkozásokra még egy terhet rak? Miért gondolja azt a Fidesz, hogy ha több millió forinttal megsarcolják a pécsi vállalkozásokat, akkor azok fejlődni fognak vagy több embernek tudnak munkát adni?

Talán azért, mert az elmúlt 2,5 év bebizonyította, hogy semmiféle koncepcióval nem rendelkeznek arra vonatkozóan, miként is lehetne Pécs gazdaságát fellendíteni. Tétlenül nézték, hogyan veszíti el több ezer pécsi az állását, semmit sem tettek azért, hogy munkahelyek jöjjenek létre. Bár 5000 új munkahelyet ígért Páva Zsolt, csak a munkanélküliek száma nőtt.

Páva Zsolt és a Fidesz ismét kimutatta a foga fehérjét: a Kamara és a szakma tiltakozása ellenére megszavazták a Páva Csomagot.

A Páva Csomag pedig nem más, mint MEGSZORÍTÁS. Csupa nagybetűvel.

Olyan megszorítás, amilyet még nem láttak a pécsiek. Olyan megszorítás, amely által minden pécsi lakos, minden pécsi vállalkozás a saját bőrén fogja érezni azt, hogy Páva Zsolt és a Fidesz becsapta Őt.

MSZP Frakció