2011. december 20. 10:46

Pécsi koncepciós "jutalombizottság"

A pécsi önkormányzat a Fidesz és a Jobbik szavazataival elfogadta a pécsi koncepciós „jutalombizottság” jelentését. A jelentés egyoldalú és hiányos, azonban egyet mindenképpen bizonyít:

Hoppál Péter a Fidesz országgyűlési képviselője, pécsi önkormányzati képviselő, a Kulturális Bizottság elnöke és Páva Zsolt Pécs város jelenlegi polgármestere hazudtak. Hazudtak, amikor azt állították, hogy „a szocialisták több mint 3 milliárd forinttal jutalmazták meg önmagukat 2002 és 2009 között”. A vizsgálati jelentés ilyen megállapítást nem tartalmaz. Nem is tartalmazhat, mert a jutalmazási gyakorlat szerint 1990-2010-ig a jutalmak 98 %-át köztisztviselők, városházi dolgozók kapták, akik nem tagjai a szocialista pártnak. Városházi dolgozók 2011-ben is kaptak ilyen jutalmat.

A hazugságaikért felelniük kell Hoppál Péternek és Páva Zsoltnak. A Magyar Szocialista Párt sok ezer tagjának jó hírneve sérült emiatt a hazugság miatt, így a párt úgy döntött elégtételt követel a fideszes politikusoktól.

A mai napon a Magyar Szocialista Párt keresetet nyújt be a Baranya Megyei Bíróságon jó hírnév megsértése miatt Hoppál Péter és Páva Zsolt ellen. A bíróságon kell számot adniuk hamis állításaikról és ítélettel kívánjuk kikényszeríteni, amire nem voltak hajlandóak: kérjenek bocsánatot a szocialistáktól.

Magyar Szocialista Párt