Belföld | pedagógus nap
2013. május 31. 11:46

Pedagógus napra

Mikor fogunk szobrot emelni,
s fogunk-e hát neked, magunkban,
"LÉLEK SZOBRÁSZA":
PEDAGÓGUS?
(Füle Lajos: Pedagógus)

 

Pedagógus napon nincs helye szomorúságnak! Ezen a napon a tisztelet és köszöntés megszolgált jutalmunk: megint egy tanéven át azt tehettük, amire felesküdtünk. Azt tettük, ami a hivatásunk, azt csináltuk, amihez csak mi értünk: oktattuk-neveltük a ránk bízott gyermekeket, diákokat.

Köszönet érte pedagógus társaink, barátaink!

Az MSZP Pedagógus Tagozata köszöni azt a hitet és helytállást, amivel kitartottatok ebben a tanévben is! Köszönjük, hogy nem az államosítással, a meg nem valósult ígéretekkel, nem a jócskán megcsappant elismerésekkel törődtetek!

Köszönjük, hogy zokszó nélkül elviselitek mindazt a változást, amit rátok kényszerítenek, köszönjük, hogy nem vártok a korábban szokásos jutalmakra, a megvont juttatásokra! Köszönjük, hogy nektek még mindig „a gyermek mindenek felett álló érdeke” a legfontosabb, akkor is, ha ez már csak számotokra az!

Köszönünk mindent nektek is, nyugalmazott társaink, akik ezzel a tanévvel befejezitek szakmai munkátokat – dacára annak, hogy erőtök, szándékaitok még jó néhány tanéven keresztül közöttünk tartottak volna benneteket. Köszönjük a helyett az állam helyett is, amely kényszerpihenőre ítélt benneteket!

Köszönet mindenért!

Mikor fogunk szobrot emelni nektek - magunknak?

A szívünkben mindenképpen, legalább pedagógus napon!

Kajtárné Botár Borbála
az MSZP Pedagógus Tagozatának elnöke