mszp.hu | Belföld | oktatás pedagógus nap
2017. június 04. 12:02

Pedagógusnap: köszönet és hála azoknak, akik a jövőt építik

Mindannyian hálásak lehetünk azoknak a tanároknak, akik a mai napig dolgoznak a magyar iskolákban. Ők azok, akik a hátukon viszik az ország jövőjét, akik nap mint nap bemennek az iskolákba, és teszik, amit hivatásukként választottak: gondoskodnak a jövőnkről.
A tanári munka normális, támogató körülmények között is folyamatos alkalmazkodással jár. Azonban ma a világ gyorsabban változik, mint valaha: ma már minden ismeret elérhető az interneten, a 21. század oktatóinak pedig elsősorban az a feladata, hogy keresni, tájékozódni, rendszerezni és újragondolni tanítsanak meg.
 
Ami azonban igazán nehézzé teszi a magyar tanári életet, az a Fidesz-kormány oktatáspolitikája. A tanítást a magyar kormány betanított munkának tekinti, a tanárokat olyan betanított munkásoknak, akik a központi állami tankönyvekben lévő politikailag jóváhagyott ismeretet felolvassák a tábla előtt. 
 
Ma a tanárok annak ellenére tanítanak, hogy a Fidesz állama tudatosan harcol ellenük. Ezért köszönet, hála és elismerés illet minden tanárt, aki vállalja ezt a küzdelmet azért, hogy boldog jövőt adjon a gyerekeknek – és ezzel Magyarországnak.
 
Egy év múlva Magyarországnak olyan kormánya lesz, amely a tudást tekinti első számú céljának, és végre megbecsüli a tanárok áldozatos és fontos munkáját. Ehhez azonban le kell váltani a tudásellenes Fideszt.
 
Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő
Budapest, 2016. június 4.  
 

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok