mszp.hu | Belföld
2019. június 02. 12:12

Pedagógusnapra

Pedagógusnapra
A magyar iskolákban, óvodákban és bölcsődékben közel 145 ezer tanító, tanár, óvodapedagógus, a felsőoktatásban csaknem 20 ezer oktató dolgozik. Ez a közösség formálja hazánk közös jövőjét, minden tagja megérdemli, hogy kifejezzük őszinte köszönetünket és tiszteletünket munkájuk iránt.
Látjuk, hogy milyen nehéz és méltatlan körülmények között kell eleget tenniük hivatásuk alapkövetelményeinek. Pontosan tudjuk, hogy a világ pont nem arra megy, amerre a kormány kényszeríti az oktatás szereplőit és egész rendszerét, ez pedig napról napra jobban látszik az osztálytermekben és az előadókban.
 
Egyre több lehetőség és egyre követhetetlenebb mennyiségű információ vesz minket körül, így az emberi történelem minden korábbi szakaszánál fontosabb, hogy mindenkinek megfelelő tudása és készségei legyenek a tájékozódáshoz, egyéni élete megszervezéséhez. Épp ezért a tanítás, az odafigyelés, a nevelés szerepe, így a pedagógus munkája minden eddiginél fontosabbá vált. Mélyreható változások zajlanak a pedagógiában, az iskola és a tudás szerepe megváltozik mindannyiunk életében. Ebben a változó környezetben a baloldal minden oktatásban dolgozónak partnere a megértésben, a felkészülésben, az alkalmazkodásban és a továbblépésben.
 
Mielőbb vissza akarjuk adni mindazt, amit elvettek tőlük az elmúlt években, anyagilag és erkölcsileg egyaránt. Egyetértünk minden jogos követelésükkel, a szabad oktatással, a megfelelő intézményi keretek kialakításával, szabadon választható tankönyvek bevezetésével, a túlterheltség csökkentésével és az értéktartó bérszínvonal bevezetésével. Szeptembertől további béremelésre van szükség, a tanári béreket pedig a minimálbérhez kell kötni.
 
Mi ezen fogunk dolgozni. Köszönjük áldozatos tevékenységüket, boldog pedagógusnapot kívánunk!
 
Kunhalmi Ágnes
Kulturális Bizottság alelnöke
 
Kajtárné Botár Borbála
az MSZP Pedagógus Tagozatának elnöke

Kapcsolódó párttagok