Pénteken országszerte zajlottak a tiltakozások

Pénteken országszerte zajlottak és zajlanak tiltakozások a Magyar Szocialista Párt szervezésében az útdíj kiterjesztése ellen. Cikkünk az eseményeket követve folyamatosan frissül.

A Magyar Szocialista Párt Pest megyei Szervezete Vácott demonstrált. Pinczehelyi Tamás elnök közleményben is tiltakozott, és levelet írt Orbán Viktornak. Ide kattintva Ön is olvashatja sorait. 

„A Magyar Szocialista Párt Pest megyei Szervezete tiltakozik az Orbán-kormány újabb, tisztességtelen és átgondolatlan sarca ellen, amellyel fizetőssé tették az eddig ingyen használt autópálya-szakaszokat és az M0-ás elkerülő utat! 

Követeljük, hogy állítsák vissza a 2015. január 1-e előtti állapotokat! 

Tiltakozunk,
mert a kormány kétszeresen akarja megadóztatni a Budapest környékén élőket, hiszen az utak építését egyszer már kifizettük! Ezek ugyanis részben a mi adóinkból, részben pedig az Európai Unió támogatásából épültek.

Tiltakozunk,
mert a kormány ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az új útdíjrendszer kedvezőbb, hiszen most azért is fizetnünk kell, amit korábban ingyen használhattunk!

Tiltakozunk, 
mert az új útdíjrendszer elsősorban a Pest megyében élőket érinti hátrányosan, hiszen nagy részük kénytelen azért is fizetni, hogy munkába, iskolába járhasson, vagy vásárolhasson! A Fidesz már azért is adót akar szedni, hogy dolgozhassunk, tanulhassunk, vagy vásárolhassunk.

Tiltakozunk, 
mert a Fidesz ezzel a lépéssel nemcsak új adót ró az emberekre, hanem súlyos környezeti terhelést okoz Budapestnek és a fővároshoz közeli településeknek! A fizetős M0-ás miatt ugyanis jelentősen nő az átmenő forgalom.”

***

A Győr-Moson-Sopron megyei szocialisták az útdíj-eltörlés kérdésében támogatnák Borkai Zsoltot, ha tenne valamit.
 
“Az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei politikusai tiltakoznak az új útdíjfizetési rendszer ellen, egyben felszólítjuk az összes fideszes politikust, így Borkai Zsoltot, Győr polgármesterét, dr. Árvay Istvánt, Mosonmagyaróvár polgármesterét, Széles Sándort, Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottját, valamint Németh Zoltánt, a megyei közgyűlés elnökét, hogy határozottan lépjenek fel a kormány pénzbehajtása ellen!
 
Amennyiben nem tesznek semmit, vagy ha egyszerűen csak keresztülnéznek rajtuk a kormányban, az azt jelenti, hogy alkalmatlanok arra, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei lakosok érdekeit képviseljék!”

***

Bács-Kiskun megye és Tolna megye együtt tiltakozott.

***

 

Szombathelyen a tiltakozó rendezvény az intenzív havazás miatt elmaradt, senkinek a biztonságát nem szerettük volna kockára tenni.

 

***

A szabolcsiak is megüzenték a korrupt kormánynak, hogy a Nyíregyházát elkerülő utat egyszer már kifizették, nem kérnek többet az Orbán-adókból!

***

 

Közel 40 autó és több mint 100 tiltakozó csatlakozott a Komárom-Esztergom megyei félpályás útlezáráshoz, ahol a demonstrálók a Tata-Tatabánya közötti útszakasz útdíjmentességéért álltak ki, és felszólították a térség fideszes országgyűlési képviselőit, hogy tartsák be választási ígéretüket, és a helyi emberek érdekében politizáljanak!

***