mszp.hu | Belföld
2022. június 23. 14:57

Pénz kell az egészségügybe!

Pénz kell az egészségügybe!
Pénz kell az egészségügybe, a kormány tegye a dolgát! – szólította fel a kormányt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese csütörtökön online sajtótájékoztatón a szolnoki Hetényi Gyula Kórház elől, ahol csak hétfőn és szerdán lehet szülni.

Mint mondta, a helyiek és pártja szerint is „tarthatatlan” helyzet, hogy ha egy kisbaba más napokon jönne világra Szolnokon, akkor akár Budapestig is el kell jutnia a kismamának szülni.

„A kormány felelőssége elévülhetetlen ebben az ügyben” – hangsúlyozta a szocialista parlamenti képviselő, követelve: a kormány biztosítson több pénzt az egészségügy számára.

„A kormány kezében a döntés, a kormány kezében a kasszakulcs” – hangsúlyozta. Mint mondta, a kormány tisztában van a számokkal, és éppen zajlik a jövő évi költségvetés vitája.

„Biztosítaniuk kell egy megyei kórház működését! (...) Minél hamarabb megoldás kell, és nemcsak Szolnokon, hanem az ország minden olyan megyei intézményében, minden olyan kórházában, minden olyan SZTK-jában, ahol gond van az egészségügyi ellátással!” – tette hozzá.

„Semmilyen válság, semmilyen veszélyhelyzet nem ad jogot, nem ad lehetőséget a kormánynak arra, hogy kibújjon a felelősség alól!” – szögezte le Komjáthi.

Mint mondta, az egészségügyben dolgozók elkötelezettek és van hivatástudatuk, „de hivatástudattal nem lehet jóllakni!”, ahogy „adrenalinlökettel sem lehet jóllakni egy tűzoltónak”, vagy egy családot eltartani.

Megjegyezte: a „a fideszes nagyurakat” ez „nem hatja meg”, hiszen ők, ha jó egészségügyi ellátásra vágynak, elmennek a magánegészségügybe – amit azok a dolgozók, akik tisztességes egészségügyi ellátás reményében hosszú éveken keresztül fizetik a járulékokat, nem tudnak megtenni.

Újra felszólította a kormányt: tegye a dolgát; ahogy az MSZP teszi: politikusai kérdéssel fordultak az ombudsmanhoz és az illetékes miniszterhez, hogy mi a megoldás, és mikor lesz megoldás.

Mint mondta, erre mielőbb szükség van, mert a probléma egyre feszítőbb.

Kapcsolódó párttagok