mszp.hu | Belföld | pénzosztás
2015. január 08. 16:22

Pénzosztás politikai alapon

„A Fidesznek az a szokása, hogy csak a sajátjait ajándékozza meg, míg a többiektől pedig elvenne még karácsonykor is” - erről Halmi József beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Furcsán sikerült a Belügyminisztériumnak decemberben szétosztania a rendkívüli önkormányzati támogatásokat, amelyekből több ellenzéki vezetésű település feltűnően kismértékben részesült, miközben “van olyan település, amely kapja a pénzt, de nem tudja mire elkölteni”.

Az úgynevezett rendkívüli önkormányzati támogatásból, itt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 25 település részesült. „Ezek közül a polgármester 14 helyen fideszes és 11 helyen független. „De az is felháborító, hogy Mátészalka 338 milliót kapott, többet, mint az egyéb 24 település összesen.” - tette hozzá.

Halmi József emlékeztetett a Fidesz tavalyi kampányára is, ahol egy az egyik fideszes polgármesterjelölt is megfogalmazta szórólapján: „a kerület polgármestere és az önkormányzati képviselők számíthatnak az Országgyűlés és a kormány támogatására, mert hasonlóan gondolkodnak. A tét tehát nagy: vagy folytatjuk a megkezdett és eredményes munkát, vagy leszakadunk, és elzárjuk magunkat a támogatásoktól és a lehetőségektől.”

Ezért az MSZP megyei alelnöke szerint a támogatások odaítéléséről nem szakmai, hanem politikai szempontok, érdekek döntöttek, miközben azokon a településeken, ahol érdemi és azonnali segítségre lenne szükség, ott támogatás nélkül maradtak. - fűzte hozzá.