mszp.hu | Belföld
2024. március 16. 11:34

Perlai Zoltánt támogatja az MSZP Budafokon

Perlai Zoltánt támogatja az MSZP Budafokon
Perlai Zoltánt támogatja a június 9-i önkormányzati választásokon polgármester-jelöltként a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik Budafok-Tétényben. Az MSZP részéről Tüttő Kata EP-listavezető, főpolgármester-helyettes vett részt a bejelentésen.
Az elmúlt időszakban több polgármester-jelöltet is bejelentett az MSZP. A párt álláspontja szerint fontos az ellenzéki pártok közötti együttműködés mind az önkormányzati, mind az európai parlamenti választásokon, mert csakis így győzhető le a Fidesz. Az ellenzéki önkormányzatok a demokrácia utolsó bástyái, fontos, hogy a korábban elnyert városvezetéseket megőrizzük, sőt, még tovább bővítsük azok számát. 
 
Tüttő Kata elmondta, miért fontos, hogy az ellenzéki pártok együtt állnak Perlai Zoltán mögött. Fontos azt láttatni, hogy az együttműködő ellenzéki pártok tudnak közösen dolgozni a városok élén. Meg kell mutatni, lehet másképp kormányozni, ezzel egy alternatív utat, ajánlatot adva a választóknak. Budapesten pont ezt tették a városvezetők az elmúlt négy és fél évben. Az önkormányzatok jelenleg a szabadságukért harcolnak. Azért, hogy a befizetett adó legalább egy részéről dönthessenek a helyiek, mire költik el azt. Budapest nem csak kormányzásban mutatott másik utat, hanem válságkezelésben is, a járványkezelésben, de a demokratikus működést tekintve is példamutató volt a főváros. A nyáron megrendezésre kerülő önkormányzati és európai parlamenti választásoknak pedig valójában az a tétje, az ellenzék tud-e alternatív utat mutatni a magyar embereknek. 
 
Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik Budafok-Tétényben azért támogatja Perlai Zoltánt, mivel az öt párt szerint a budafoki születésű, a gyermekeit Budafok-Tétényben felnevelő, 30 éve a helyi önkormányzatban dolgozó Perlai Zoltán az egyetlen jelölt, aki legyőzheti a Fideszt Budapest XXII. kerületében. Budafok-Tétényben az emberek kezében van a döntés, hogy kiválasszák, ki mögött látják azt az erőt és támogatást, amely a Fidesz legyőzéséhez szükséges. Március 21. és 24. között egy előválasztáson fog eldőlni, hogy Perlai Zoltán, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik közös jelöltje vagy a momentumos jelölt lesz a kormánypárti polgármester kihívója. 
 
A Perlai Zoltán mögött felsorakozó pártok képviselői, Tüttő Kata (MSZP), Dobrev Klára (DK), Bakos Bernadett (LMP), Béres András (Párbeszéd - Zöldek) és Staudt Máté (Jobbik) a sajtótájékoztatón arra kérte a budafokiakat, hogy szavazzanak Perlai Zoltánra, az ötpárti közös jelöltre a március 21. és 24. közötti előválasztáson Budafok-Tétényben.   
 

Kapcsolódó párttagok