Pestisként terjed a szegénység a Fidesz alatt

Az MSZP követeli, hogy a kormány ne vegye el a gyerekektől, nyugdíjasoktól és a beteg, elesett emberektől azt a 600 milliárd forintot, amelynek behajtását a konvergencia programban vállalták.

Magyarországon már így is óriási a szegénység. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint hazánkban drámaian nőtt az anyagilag nélkülözők száma: tavaly a magyar társadalom 26,8 százaléka, 2,62 millió ember élt súlyos szegénységben. Hat évvel ezelőtt, az MSZP-kormány alatt ugyanez az arány csak 17,9 százalék volt.

Az Orbán-kormány szégyene, hogy ma már a minimálbéresek sem kapnak annyit, mint amennyi a megélhetés minimumához kell. Honfitársaink 33 százaléka nem jut hozzá húshoz, halhoz, vagy ennek megfelelő tápértékű zöldséghez még kétnaponta sem. E tekintetben Európában már csak Bulgáriában rosszabb a helyzet.

Éppen ezért felszólítjuk az Orbán-kormányt: fejezzék be a gyengék és elesettek sanyargatását! Találják meg a módját, hogy a konvergencia programban vállalt 600 milliárd forintot ne a szociálisan rászorulóktól hajtsák be – mert Magyarország kispénzű emberei már nem bírnak ki még egy fideszes megszorítást!

Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság alelnöke