mszp.hu | NAV
2014. november 03. 17:40

Petíció a NAV országos elnökéhez!

Az MSZP Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Területi Szövetsége is csatlakozott az országos központ által szervezett, több megyét érintő NAV előtti tiltakozáshoz. Halmi József megyei alelnök a Szabolcs–Szatmár-Bereg Megyei NAV Igazgatósága előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: „Felháborodva vettük tudomásul, hogy hat, kormányhoz közeli embert tiltottak ki korrupció gyanúja miatt az Amerikai Egyesült Államokból.” 

A képviselő elmondta, felmerült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal országos elnökének a neve is, amit a NAV a mai napig nem cáfolt meg. Az MSZP–t és a magyar állampolgárokat nem az érdekli, hogy a NAV a korrupció ellen vagy mellett harcol, hanem hogy valóban kitiltották-e az országos elnököt az USA-ból, mert ez a botrány a megyei NAV-dolgozókra is rossz fényt vet. Öntsenek végre tiszta vizet a pohárba! – mondta.

Emellett az alelnök felszólította a kormányt is, hogy az internetadóval együtt a többi adót és Deutsch Tamást is hívják vissza a témában kezdeményezett nemzeti konzultáció vezetői posztjáról, mert ha nem teszik, azzal az egész hitelességét kockáztatják. Bár a politikus azt is megjegyezte, tudjuk, ezeknek a nemzeti konzultációknak, sosincs az emberekre nézve jó eredménye, a végeredmény mindig az, amit Orbán Viktor akar.

Az MSZP megyei szervezete - a sajtótájékoztatót követően - tiltakozása jeléül egy petíciót adott át az adóhivatal megyei vezetésének, akik reményeink szerint eljuttatják azt az országos elnöknek.