mszp.hu | Belföld
2020. május 02. 11:33

Petíció az emberek védelmében

Petíció az emberek védelmében
Elindult az MSZP online aláírásgyűjtése az emberek védelmében.

Az MSZP számára a legfontosabb, a magyar emberek életének és egészségének védelme és megélhetési biztonságának garantálása. Éppen ezért állítottunk össze egy 5 pontos védelmi csomagot, amelyre azonban a Fidesz nemet mondott.

A „Petíció az emberek védelmében” követelései az egészségügyi válság kezelésére, a munkavállalók megélhetési biztonságára, a családok szociális biztonságára, a nyugdíjasok védelme, valamint a mikro-, kis- és közepes vállalkozások támogatására vonatkoznak.

Követeljük a tömeges tesztelés elindítását, és az egészségügyben dolgozók jelentős béremelését!

Követeljük a munkanélküli ellátás időtartamának 9 hónapra, összegének minimum nettó százezer forintra emelését!

Követeljük a családi pótlék, a GYES, a GYET és az anyasági támogatás megduplázását!

Követeljük a 2020-ra járó 6,5%-os nyugdíjemelés visszamenőleges kifizetését, az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatását, és az átlag alatti nyugdíjban részesülők számára azonnali húszezer forintos egyszeri juttatás kifizetését!

Követeljük, hogy a munkahelyek megtartása érdekében a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoktól az állam vállalja át a bérek és járulékaik 80%-át!

Nyomást kell gyakorolni a Fideszre annak érdekében, hogy elfogadja ezeket a javaslatokat, ezért az MSZP közvetlenül az emberekhez fordul, és online aláírásgyűjtésbe kezdett.

A petícióhoz az alábbi linken keresztül lehet csatlakozni:

https://mszp.hu/emberekvedelmeben

Pártállásra való tekintet nélkül kérjük mindenkitől, aki egyetért a szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel is egyeztetett javaslatokkal, hogy aláírásával támogassa a petíciót!