mszp.hu | országjárás 2014 választás 2014
2014. április 05. 13:54

Piacra le, szavazni el

Hiába osztogatták a Jobbik aktivistái az újságjukat, a XIII. kerületben szombat délelőtt is a baloldal volt hazai pályán. Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Tóth József polgármester és Hiszékeny Dezső képviselőjelölt tíz méter átmérőjű támogatói tömegben állva várták Mesterházy Attilát a Lehel Csarnok előtti placcon.

Nem csillapodott a lelkesedés Attila érkezésekor sem, sőt. Itt aztán már tényleg mindenki oda akart menni a kormányváltók miniszterelnök-jelöltjéhez egy puszira, kézfogásra vagy néhány szóra. Amikor szóhoz jutott, arról beszélt, hogy a Fidesz csupán elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott a mindennapjainkba, ezért „el kell zavarni a csudába őket”.

És el is fogjuk zavarni őket - folytatta -, mert nemcsak a kormányváltó hangulat van meg, hanem a kormányváltók kritikus tömege is. A változáshoz azonban mindenkinek el kell menni, és mindenkinek „egy irányba kell menni”. Ezt szimbolikusan rögtön be is mutatták, hiszen a XIII- kerületi program a pártvezetők közös csarnokszemléjével ért véget.

The roadshow must go újpesti piac

(Az ócskapiaci poénért ezúton is elnézést kérünk, de mivel a mai a Mesterházy-roadshow utolsó napja, nagyjából az utolsó lehetőséget használtuk ki, hogy ellőjük.)

A hivatalos forgatókönyv szerint a XIII.-ból azonnal a XV.-be vezetett volna a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltjének programja, de a forgatókönyv lapjait ezúttal is átírta a sors. Aki ezúttal Molnár Zsolt hangján jelentkezett, hiszen az MSZP fővárosi elnöke még épp időben tárcsázta fel Mesterházy Attilát, hogy a szomszédos újpesti piacon is bőven lenne igény rá, így aztán a IV. kerület sem maradhatott miniszterelnök-jelölti vizit nélkül.

„Szorítunk!”

„Sok sikert kívánunk!” Meg hasonlókat mondtak az újpestiek Mesterházy Attilának, egy kivétellel: egy néni azzal fordult oda hozzá, hogy „kerestem a fejemben, hogy ki ez a jóképű fiú, most már emlékszem magára, hát hajrá, csak hajrá!”.

„Nyugodtan jöjjenek közelebb, nem harap!” - ezt már Trippon Norbi, az újpesti, egyben az új MSZP egyik legreménytelibb arca mondta azoknak a félénknek tűnő, de Attilával láthatóan rokonszenvező fiatal hölgyeknek, akik a lángosospulttal szemben messziről szimpatizáltak a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltjével. Közelebb is jöttek, aztán mégis harapott. Méghozzá jó nagyot a képen látható sajtos-tejfölös lángosba.