mszp.hu | Belföld | akadálymentesítés
2018. február 15. 15:08

Piszkálódás helyett Tarlós végezze a munkáját!

Piszkálódás helyett Tarlós végezze a munkáját!
A Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői az elmúlt években számtalan előterjesztést nyújtottak be az M3-as metró teljes akadálymentesítéséről, ezeket azonban a városvezetés mindannyiszor lesöpörte. Ahogyan az ellenzék teszi a dolgát és felhívja a budapestiek figyelmét a főváros előtt álló feladatokra, úgy a városvezetés is dolgozhatna azon, hogy a metrót teljesen akadálymentesen újítsa fel.

Minden nyilatkozatunk és kezdeményezésünk azt a célt szolgálja, hogy az M3-as metrót a felújítást követően mindenki – kerekesszékesek, babakocsis kismamák, idősek egyaránt – egyenlő esélyekkel, méltó módon, önállóan és biztonságosan használhassák, az ezt lehetővé tevő megoldást pedig nem a felvonók dőlésszöge határozza meg.

A városvezetés mindaddig csak kibúvókat keresett, míg a budapestiek erőt nem mutattak – köszönet ezért a budapestieknek! Mondhat bármit Tarlós, a tény az, hogy a városvezetés csak a népszavazáshoz kapcsolódó aláírásgyűjtés megkezdése után ült tárgyalóasztalhoz az érintettekkel és kezdte keresni a megoldásokat.

A metró akadálymentesítését a Závecz Research közvélemény-kutatása szerint a budapestiek 92 százaléka támogatja. Számunkra a népszavazás nem cél, csupán eszköz. Tarlóssal szemben számunkra nem presztízskérdés, hogy a metró akadálymentesítése a népszavazás vagy a városvezetés döntésének eredményeképpen valósul meg, csak az a fontos, hogy megvalósuljon.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok