Belföld | milliós fizetés magosz agrárkamara
2013. március 29. 13:26

Pofára ment a pofátlanság

Kiderült, mire ment ki a játék az agrárkamarai tisztújításon: milliós fizetéseket osztogatni a kistermelők megsarcolásából a központi szinten, majd több százezer forintos jövedelmet biztosítani a haveroknak a megyei szervezetekben.

A kamara elnöke 1,2 millió forintot keres majd a tagdíjakból, míg a megyei elnökök 600 ezer forintot. Ez miniszteri és helyettes államtitkári fizetéseknek megfelelő juttatás. Nagyon sokszor kell majd ennyiért lehajolni a fóliasátorban a gazdáknak, hogy a tagdíjukból ez is kijöjjön.

Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz és a MAGOSZ az antidemokratikus kamarai választásokkal a saját zsebére dolgozott, és ennek árát a gazdálkodókkal fizettetik meg. Ráadásul ismét egy szűk politikai elit javát szolgálva játszották el a tisztességes gazdák érdekvédelmét hivatott kamara becsületét. Az MSZP elutasítja, hogy újabb terheket jelentő kötelező befizetésekkel sarcolják a kistermelőket. Kormányra kerülve a szocialisták azonnal eltörlik a MAGOSZ-vezetők anyagi érdekeit szolgáló kötelező agrárkamarai tagságot.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági Bizottság alelnöke