Pofátlan átverés

A Fidesz-kormány már három éve kormányoz kétharmados többséggel, mégis ahelyett, hogy megoldaná az általa gerjesztett káoszt az egészségügyben, csak hazudozik a dolgozni vágyó nyugdíjas orvosoknak és ápolóknak.

A Fidesz eddig azzal hitegette a kényszernyugdíjazás alól felmentést kapó egészségügyi dolgozókat, hogy bért és nyugdíjat együtt nem kaphatnak, de a kieső nyugdíjat kompenzálják, és egyetlen forinttal sem rövidítik meg őket.

Egy friss indítvány azonban leleplezi a fideszes hazugságot. Kiderült, hogy a nyugdíjukról lemondó és a továbbfoglalkoztatás mellett döntő dolgozók számára az ellentételezés nem lesz kötelező, mértékéről a munkaadó dönt. Nem számítható be az ismert bérpótlékok számításának alapjába és adóköteles is lesz. Így a kormány az intézmények falai közé szorítja a messze nem teljes értékű kompenzáció ügyét.

Nem tudjuk, emelkedik-e évente a lemondott nyugdíj vagy a helyettesítő ellátás? Milyen forrásból fizetik a nyugdíjpótlást?

Félő, hogy az OEP a kórházi kasszából téríti a többletet, és ezt a pénzt is a betegellátástól vonja majd el.

Az orvosok és nővérek, akik továbbfoglalkoztatás iránti kérelmet nyújtottak be, és akik nélkül már holnap leáll az ellátás, joggal bízhattak abban, hogy megkapják a nyugdíjukat. Most rá kell döbbenniük, mennyit ér Orbán Viktor szava.

Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz káros az egészségre és az egészségügyre.

Kökény Mihály,
az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke