Pofátlan és erkölcstelen kinevezés

Sebestyén Róbert, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet eddigi vezetőjének miniszteri biztossá való kinevezése pofátlan és erkölcstelen döntés.

A több tízezer hektár állami föld fideszes haveroknak történő kijátszásában közreműködő NFA volt vezetőjének felfele buktatásán sokáig gondolkodhatott Orbán Viktor. Ott, ahol Sebestyén Róbertből „a termőföld megóvásáért felelős miniszteri biztos” lehet, nincs határa a kormányzati gátlástalanságnak.

Sebestyén Róbert az elmúlt években végrehajtott minden utasítást, amelynek alapján a földpályáztatást kitalálták és levezényelték. NFA-beli utódja, Nagy János semmivel sem korrektebb nála: eddig is maga írta alá a gazdákat elutasító leveleket, és még saját rokonát is földhöz juttatta.

A mostani kinevezés azt mutatja, hogy a csalások ellenére a kormány nem hajlandó változtatni a földpályázatok eddigi gyakorlatán és továbbra is aktív részese kíván lenni a földmutyinak.

Az MSZP elkötelezett abban, hogy minden nyertes földpályázó vállalásait alaposan kivizsgálja, és visszavegye a földet nem csak azoktól, akik bűncselekmény elkövetésével jutottak hozzá, hanem azoktól is, akik semmit nem tartanak be a gazdálkodási tervükből. Igazságot szolgáltatunk mindazoknak, akiket az Orbán-kormány kiszolgáltatott, kisemmizett és megalázott.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke