2011. március 07. 14:52

Politikai hadseregszervezés Nyíregyházán

Nyíregyháza város SZMSZ -éről, hivatali átalakításáról tartott sajtótájékoztatót Nagy László, frakcióvezető és Csabai Lászlóné városi elnök.

Az SZMSZ március 1-től lépett volna életbe, egy új hivatalai struktúrában. Az átalakítás a hatékonyság jegyébe történik, így hallható a város kommunikációja kifelé. A pályázatokat illetően mai napig sem tudta eldönteni a város vezetése, hogy melyik státuszra kit vegyenek fel. A létszámokat tekintve nem tapasztalható költséghatékonyság, egy nagy polgármesteri kabineten fáradozik a vezetés, ami egy politikai hadsereggel lesz azonosítható.

Feladatok meghatározása sem támasztja alá, a meggondoltságot, a felelősségteljesebb munkát. Komolyabban kellene venni a szakmai munkát, a pályázati kiírások nevetségessé teszik a polgármesteri hivatal munkáját. A hivatal megítélése országosan is jó volt az elmúlt időszakban, az első 7 között szerepelt a hivatal működését illetően országosan. Drágább, nagyobb létszámú hivatalt kívánnak most létrehozni, politikai indíttatások mentén. - mondta Nagy László.

Minden vezetőnek joga van, saját képére fordítani a szervezetet, de nem igaz hogy korábban pazarló hivatalt tartottunk fel, a költségvetésben sem látszik, a költségcsökkentés. -mondta Csabai Lászlóné korábbi polgármesterünk.

A közalkalmazotti és köztisztviselői szférában 52 % kap bérkiegészítést kompenzációval, hogy ugyanannyi legyen a fizetése, mint korábban. Ez a kormány meggondolatlan lépésének következménye. Sorozatos elbocsájtásoknak furcsa indoklásai vannak a városvezetés részéről. -jegyezte meg Csabai Lászlóné.

Az IVS program sok embernek fog jólétet teremteni a városban, nem lehet rá azt mondani, hogy rossz program, - jelentette ki. Néhány Mrd -os projektnél mindig lehet 1-2 milliót átcsoportosítani máshova, de ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne az alapkoncepció.

Az integrált Városfejlesztési Stratégiai program tervezése, és elindítása mint tudjuk, Csabai Lászlóné nevéhez és a korábbi város vezetéshez fűződik.