Politikai paraván az októberi népszavazás

Politikai paraván az októberi népszavazás
A valós problémák elfedésére szolgáló politikai paravánnak, Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány hatalmának megerősítésére szolgáló kezdeményezésnek nevezte az októberi népszavazást pártunk elnöke csütörtökön Kaposváron, és távolmaradásra kérte a választókat.

Molnár Gyula sajtótájékoztatóján azt mondta: ez egy álnépszavazás, amely az elmúlt hónapok gyűlöletkampányával együtt arról szól, miként lehet elfedni az oktatás botrányos helyzetét, az egészségügy elképesztő állapotát, és azt, hogy ma Magyarországon a munkanélküliek, a segélyből élők mellett már a fizetésből élők helyzete is nehéz, mert nem tudnak kijönni a jövedelmükből.

Azt a szavazatot nem lehet meghamisítani, ami nincs leadva, azzal üzenünk a legtöbbet, ha otthon maradunk, és nem erősítjük ezt a népszavazást – jelentette ki.
A politikus szerint az európai vezetők megszólaltak a betelepítés ügyében, a Fidesz európai pártcsaládjának vezetője világossá tette: önkéntes szolidaritást vár el mindenkitől.

Vagyis egyértelműen kijelenthetjük: nincs kötelező betelepítési kvóta, ezért a kérdés, amelyet népszavazásra tettek fel, nincs is. Ebben a helyzetben az lenne a korrekt döntés, ha Orbán Viktor és a Fidesz bocsánatot kérne a magyar emberektől, és visszavonnák a referendumot - fogalmazott az MSZP elnöke.

Hozzátette, a népszavazásra szánt több mint ötmilliárd forintot iskolákra, szociális segélyekre lehetne költeni.

Azt üzenjük az elmúlt időszak dakota-közmondás szekértőinek, hogy a ló megdöglött, érdemes lenne leszállni róla, ahogy arról a miniszterelnök korábban beszélt. Be kell fejezni azt is, hogy kiküldik a helyi pitbullokat városokba, falvakba, hogy azzal riogassák az embereket: nem lesz segély - mondta Molnár Gyula.

Az pártelnök közölte, az MSZP a népszavazási kampányban nem drága köztéri plakátokon, reklámfelületeken és újsághirdetésekben, hanem mozgó kiállításként a megyei jogú városok főterein elhelyezett kreatív plakátokon ismerteti álláspontját a témában.

Jelezte: a szocialisták tudomásul veszik, hogy a menekültügy a 21. század legnagyobb kihívása Európa és a világ számára, a kérdéssel kell is foglalkozni, de nem kell hangulatot kelteni, a problémákat ember módjára célszerű kezelni.

Nagy a csatazaj, erről a témáról most intelligensen, kulturáltan senki nem tud beszélni Magyarországon, de mi október 2. után készen állunk az érdemi, komoly párbeszédre - mondta.

Harangozó Gábor somogyi szocialista országgyűlési képviselő arra szólította fel a Fidesz megyei képviselőit, hagyják abba a hisztériakeltést, hazudozást.

Pofátlanság azzal riogatni Somogy megye lakosságát, hogy külföldieket fognak betelepíteni Magyarországra, miközben tudjuk, nincs és nem is lesz kötelező betelepítési kvóta, és ezt az Európai Bizottság elnöke is világossá tette - fogalmazott.
   

A politikus szavai szerint szervezett betelepítést csak a Fidesz csinált Magyarországon a letelepedési kötvénnyel.


Kapcsolódó galéria: Plakátkiállítás Kaposváron

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok