mszp.hu | Belföld | politikai vitanap egészségügy
2015. május 13. 14:05

Politikai vitanapot az egészségügy helyzetéről a Parlamentben!

Az egészségügyi dolgozók joggal várhatták volna a kormányzattól, hogy a keddi demonstrációjukon elhangzott jogos és konkrét követeléseikről is tárgyaljon ma az Országgyűlés. Ehelyett egy technikai módosítással teli egészségügyi salátatörvény került a parlament elé. 

A kormányzat abban a hibás önképben tetszeleg, hogy tudja irányítani az egészségügyet. Cselekvés helyett bizottságokat hoz létre és szem elől téveszti az egészségügy valódi problémáit, mint az elviselhetetlenül hosszú várólisták kérdését, a szakápolók és orvosok katasztrofálisan alacsony bérezés miatti elvándorlását, a kórházak elviselhetetlen tartozásállományát, amely már sok esetben a működőképességet veszélyezteti.

Az MSZP parlamenti frakciója meg van győződve arról, hogy az egészségügyben a kormányzat tehetetlen és aránytévesztésben van. Az egészségügyi törvény szerdai vitáján ismét kiderült, hogy a kormányzat képtelen az egészségügy valós helyzetével szembenézni és érdemi javaslatokat benyújtani, amelyek javíthatnák az ellátás körülményeit, az egészségügyi dolgozók, ápolók, orvosok munkakörülményeit és kilátásait.

Látva a kormányzat alkalmatlanságát, az MSZP képviselői az Országgyűlésben kívánják megvitatni, ezért politikai vitanapot kezdeményezünk az egészségügy magyarországi helyzetének, problémáinak megismeréséről és a szükséges megoldásokról.

MSZP-frakció