mszp.hu | Belföld
2024. február 20. 12:41

Pollreisz Balázst támogatja az MSZP az előválasztáson Győrben

Pollreisz Balázst támogatja az MSZP az előválasztáson Győrben
Pollreisz Balázs 10 éve a győri közgyűlés tagja, rengeteg győri ügyet tárt fel, számos problémára felhívta a figyelmet, népszavazási kezdeményezést indított a győri akkumulátorgyár ellen, feljelentést tett hűtlen kezelés miatt, túlszámlázásért – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke keddi sajtótájékoztatóján, ahol a párt támogatásáról biztosította Pollreisz Balázst a győri előválasztás kapcsán.

Pollreisz Balázs rettentő aktív politikus, nagyon jól végzi a dolgát, nagyon jól ismeri Győr problémáit, nem hagyja, hogy a Fidesz azt csináljon, amit akar, nagyon sok ügyben, egyedül kényszerítette meghátrálásra a fideszeseket, védve a város vagyonát. Pollreisz Balázs másfél éve folytat tárgyalásokat az ellenzéki oldalon, pártokkal és civilekkel egyaránt, hiszen az MSZP mindig azon az állásponton volt, hogy együtt kell működni, meg kell állapodni az ellenzéki feleknek. Mivel Győrben nem született megállapodás egy közös jelöltről, így az MSZP előválasztást javasol, melyen Pollreisz Balázst támogatja.

Egy novemberi Publicus mérés szerint az ellenzéki jelöltek közül neki van a legnagyobb ismertsége, népszerűsége és támogatottsága Győrben.

Győrben egy olyan lehetőség nyílik meg, amire nagyon rég nem volt példa a városban. Két NER-közeli, Fideszhez közel álló jelölt indulásáról tudunk a városban. Ha és amennyiben az ellenzék megtud állapodni egy közös jelöltben, akkor vissza nem térő alkalom tud nyílni arra, hogy kiszabadítsuk a NER fogságából ezt a várost – erről beszélt Pollreisz Balázs a keddi sajtótájékoztatón, aki úgy érzi az utóbbi években ő vállalta a legtöbb konfliktust Borkai Zsolttal és a jelenlegi polgármesterrel szemben, és ő tárta fel a legtöbb korrupciós ügyet is.

„Kedves barátaim, felveszem a kesztyűt. Indulok az előválasztáson. Hajlandó vagyok bármilyen vitára, bármilyen küzdelemre. Az előválasztásnak az kellene legyen a lényege, hogy az ellenzéki erőket összekösse és erősítse. Nem megosztani akarok, nem bántani, nem küzdeni, nem legyőzni akarok közülünk senkit se. Az én ellenfelem kettős: a NER kiszolgálói, Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt, valamint az apátia, ami ebben a városban van.”

Pollreisz Balázs célja, hogy a 2006 előtti nyitott, felelősségteljes és átlátható városvezetést visszahozzák, ami már nagyon hiányzik a városból.